Home » Greta Thunberg nominert til Nobels fredspris – Polen og verdensnyheter – Stefczyk.info

Greta Thunberg nominert til Nobels fredspris – Polen og verdensnyheter – Stefczyk.info

by Gunnar Garfors

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg er nominert til Nobels fredspris. Russere er også på listen.

Tusenvis av mennesker har rett til å nominere kandidater til Nobels fredspris – tidligere prisvinnere, vitenskapsmenn, professorer, parlamentsmedlemmer osv. Fra disse nominasjonene velger Nobelkomiteen en shortlist og velger ut vinneren. Den nøyaktige listen over nominerte holdes hemmelig i 50 år, men de nominerte har lov til å kunngjøre den offentlig.

Så det er kjent at Thunberg, verdens mest kjente skulker, ble nominert i år. Hun ble nominert av Lan Marie Berg, en norsk MEP. Greta ble nominert sammen med sin ugandiske kollega Vanessa Nakate. De Grønne kunngjorde nominasjonen på Twitter.

Listen over nominerte inkluderer også russere: nasjonalisten Alexei Navalnyj og den berømte opposisjonsaktivisten Vladimir Kara-Murza, som de russiske tjenestene allerede har forsøkt å forgifte to ganger. I fjor gikk Nobels fredspris til den russiske organisasjonen Memorial, samt til det ukrainske senteret for borgerlige friheter og den hviterussiske pro-demokrati-aktivisten Ales Belyatski, som for tiden sitter fengslet av Minsk-regimet.

Kilde: Stefczyk.info basert på Polsat-nyheter Forfatter: WM

Foto.

You may also like

Leave a Comment