Home » Grønne kurs- og teknologiselskaper: Hvor mye makt har de? | Bedrifter

Grønne kurs- og teknologiselskaper: Hvor mye makt har de? | Bedrifter

by Thure Lindhardt

Spørsmålet oppstår ofte om nøyaktig hva disse selskapene kan gjøre for å stoppe de farlige prosessene med klimaendringer og redde planeten.

Hvordan kan du hjelpe?

For noen uker siden arrangerte det internasjonale teknologiselskapet Huawei et forum «Green ICT for the Green World» på den årlige MWC-messen i Barcelona. I den oppfordret selskapet sentrale markedsaktører til å diskutere hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT)-industrien kan bidra til European Green Course Initiative og bidra til å redusere klimagassutslippene til null innen 2050.

På arrangementet understreket David Li, president for Huawei for Vest-Europa, at teknologiselskaper kan bidra til å redusere deres miljøfotavtrykk ved å hjelpe kundene deres å ta i bruk moderne og miljøvennlige løsninger: «Vi hjelper andre industrier med å redusere deres karbonfotavtrykk med IKT-løsninger for å redusere det er «karbonarmpakningen». Det er verdt å nevne at IKT-bransjen selv kun står for 2 %. sine utslipp, men løsningene kan redusere globale utslipp med opptil 20 %.

Andre foruminteressenter snakket også om den kritiske betydningen av IKT for Europas grønne mål. Susana Solís Pérez MEP sier at nesten alle sektorer i økonomien kan dra nytte av digitale løsninger. Carina Lopes, daværende talskvinne for Mobile World Capital Barcelona ved MWC, sa at nullutslipp ikke var nok – IKT-industrien og kommunikasjonsleverandørene hadde makten til å lede og radikalt endre samfunnet vårt.

Foto av 123RF.com/2019 15. februar protest fra aktivister i London

Monica Sala, Chief Technology Officer i Orange, en av de største mobilnettoperatørene i Spania, har annonsert at Orange Group har nådd målet sitt om CO2-nøytralitet innen 2040 ved å redusere energiforbruket i nettverksinfrastrukturen, øke bruken av fornybar energi og utvide syklusen ønsker å oppnå økonomi. .

En annen spansk operatør, Telefónica Group, ser veldig lik ut, som ønsker å redusere sitt CO2-fotavtrykk så langt som mulig under 1,5 ° C-scenariet og kompensere for de gjenværende utslippene gjennom CO2-fangstprosjekter.

«Pressemelding» betyr et nyhetsbrev opprettet og distribuert av nyhetsbyråer, juridiske personer og enkeltpersoner om nyheter om en tjeneste, et produkt, et selskap eller institusjon, etc. Ved beslutning om publisering av innhold tar UAB 15min hensyn til informasjonens relevans, samfunnsnytten og allmennhetens interesse. UAB «15min» er ikke honorert for publisering av dette innholdet. Redaksjonen har rett til å redigere, forkorte, legge til og slette lenker og titler i teksten.

You may also like

Leave a Comment