Home » Guardiolas drømmeduo – Sport WP SportoweFakty

Guardiolas drømmeduo – Sport WP SportoweFakty

by Catherine Monroe


Getty Images / Catherine Ivill / På bildet: Erling Haaland og Kevin De Bruyne

Bartholomew Bukowski


«Båndet mellom dem er ekstraordinært,» innrømmer Pep Guardiola. Spanjolen har de beste spesialistene på sitt felt på verdensbasis i år. Kevin De Bruyne-duoen – Erling Haaland burde endelig gi ham den ettertraktede Champions League med Manchester City.

Det har gått 11 år siden sist Pep Guardiola løftet Champions League-trofeet. Siden den gang, selv om han har trent de beste i verden – først i Bayern, så i Manchester City – har han alltid savnet noe.

I år blir det derimot annerledes. Spesielt siden han har en duo han ikke har hatt før.

Norsk maskin

Alt har blitt skrevet om Erling Haaland de siste månedene. Nordmannen kom inn i Premier League med målet og slettet umiddelbart flere tidligere rekorder, inkludert den viktigste for en spiss – flest mål scoret på en enkelt sesong – og det med 5 kamper igjen til sesongslutt.

SE VIDEOEN: Overraskende informasjon om Legia-treneren. vil han gå

22-åringen fant seg perfekt i Guardiolas prosjekt, en trener som spissene har det ekstremt vanskelig med. Han var overbevist om at Zlatan Ibrahimovic en gang sa at katalaneren «kjøpte en Ferrari og kjørte den som en Cinquecento».

Uansett var det i Manchester City at Aguero foretrakk å spille uten en klassisk spiss da han forlot klubben enn å fylle gapet etter argentineren med den beste skytteren. Dette ble kun fullført av Haaland.

Selv om «fullført» ikke ser ut til å være det mest passende ordet her. Haaland har, til tross for å følge i klubblegendens fotspor, allerede klart overgått prestasjonene hennes. Agüero scoret totalt 32 mål i alle konkurranser i sin beste sesong (2014/2015). Haaland har det allerede i dag… 51.

Belgisk virtuos

Haaland er nå den største konkurrenten til å vinne Gullballen, og hvis han opprettholder en lignende holdning i flere år, vil han dominere denne folkeavstemningen som Ronaldo og Messi. Pep Guardiola, som introduserte argentineren for stor fotball for mange år siden, ser fortsatt en grunnleggende forskjell mellom de to spillerne selv i dag.

– Forskjellen er at Erling trenger lagkamerater. Når de leverer ballen til ham, er han fantastisk. Messi kunne gjøre det på egenhånd, sa katalaneren.

Spørsmålet er om det er et problem i dag. Med Haaland har Guardiola ikke bare den beste keeperen i Europa, men også… den beste assistenten. Nordmannens bragder har overskygget andre The Citizens-spillere i år, inkludert Kevin De Bruyne.

Belgieren har vært ansett som en av de beste midtbanespillerne i verden i årevis. Denne sesongen er ikke annerledes. Ingen andre spillere i de fem beste ligaene har så mange assists som 31-åringen (27). Sammen med Haaland utgjør de en duo som hele verden kan misunne Manchester City.

– Vi var alltid veldig farlige i angrep. Men båndet mellom Erling og Kevin er ekstraordinært,» innrømmet Guardiola nylig.

Viktigere, dette er ikke en endimensjonal duo, best demonstrert av den nylige Premier League-kampen mot Arsenal. Da overrasket Guardiola Mikel Arteta ved å senke Haaland og det var De Bruyne som tok på seg rollen som håndhever. Effekt? Sikker 4:1-seier og ledelse i tittelløpet.

Nå står den belgisk-norske duoen foran sesongens viktigste test – Champions League-semifinalen mot Real Madrid. Kampen starter tirsdag 9. mai klokken 21.00.

Les også:
– United vil signere verdensmesterne? Han er villig til å ofre spissen sin
– Statsministeren reagerte på mesterskapet i Raków. Uventet siste setning

You may also like

Leave a Comment