Home » Gullsko – Robert Lewandowski mottok prisen

Gullsko – Robert Lewandowski mottok prisen

by Gunnar Garfors

Robert Lewandowski tok onsdag imot «Gullstøvelen» i Barcelona, ​​prisen for toppscoreren i de europeiske ligaene i sesongen 2021/22. Dette er den andre slike prisen på rad til den polske forwarden.

Lewandowski feiret sin andre seier i «Golden Shoe»-rangeringen i fargene til FC Bayern München før sommerens overgang til FC Barcelona. Forrige sesong i Bundesliga scoret han 35 mål og med 70 poeng på rangeringen passerte han PSGs franske Kylian Mbappe – 56, Lazios Ciro Immobile fra Italia og Real Madrids franske Karim Benzema – 64 poeng (27 mål) .

De fem sterkeste ligaene på det gamle kontinentet (engelsk, spansk, italiensk, tysk og fransk) har koeffisienten «https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/2», dvs. 70 poeng av den hvite kaptein -Reds for 35 treff. Året før triumferte han med 82 poeng.

«Jeg føler meg veldig bra i Barcelona, ​​jeg håper neste år blir bra for oss. Barcelona er mer enn en klubb,» sa Lewandowski på spansk etter tildelingen, og la til på engelsk at han fortsatt trenger 3-4 måneder på å snakke det språket effektivt.

Og på engelsk la han til: «Først og fremst ville jeg takke mine slektninger, min kone og mine kolleger fra FC Bayern og nå Barcelona, ​​uten hvem alle mine mål ikke ville vært mulig. Jeg er glad jeg kunne.» Dette er andre gang jeg mottar denne prisen, og bare jeg vet hvor hardt jeg har jobbet for det, og jeg håper å vinne trofeer med Barcelona også.»

Prisutdelingen fant sted på Antiga Fabrica D’Estrella Damm i Barcelona, ​​et tidligere bryggeri der andre «Blaugrana»-spillere som argentinske Lionel Messi og uruguayanske Luis Suarez tidligere hadde mottatt «Golden Boot». Blant dem er presidenten for den katalanske klubben Joan Laporta, treneren for laget Xavi Hernandez og den tidligere spilleren til «Barca» Carles Puyol.

«Vi er veldig heldige at en spiller som Lewandowski har kommet til Barcelona og vår liga,» sa Puyol, som overrakte polakken statuetten.

De oftest – seks ganger – «Golden Boot» ble vunnet av Messi, og fire slike statuetter er i samlingen til portugisiske Cristiano Ronaldo. Lewandowski er en av 10 dobbeltvinnere.

I inneværende sesong ligger Lewandowski på tredjeplass i «Golden Boot»-rankingen med 13 mål i den spanske ligaen og 26 poeng. Norges Erling Haaland fra Manchester City leder med 18 mål (36 poeng), og den andre er Amahl Pellegrino, spiss for FK Bodoe/Glimt, Lech Poznańs rival i sluttspillet om opprykk til 1/8-finalen i Conference League – han har 36 poeng for 24 mål i den norske ligaen (omregner 1,5), hvis kamper går i vår-høst-systemet og går sakte mot slutten.

Siden sesongen 1996/97 har prisen blitt delt ut av European Sports Media, en organisasjon som samler 14 aviser eller magasiner dedikert primært eller utelukkende til fotball. Den er fra spansk «Marca», portugisisk «A’Bola», tysk «Kicker» og «Frankfurter Allgemeine Zeitung», britisk «World Soccer» eller italiensk «La Gazzetta dello Sport». (PAP)

pp/af/

You may also like

Leave a Comment