Home » Guyana Sportsnyheter i Europa

Guyana Sportsnyheter i Europa

by Thure Lindhardt

De siste opptredenene fra Iris Ducos, Jean-Marc Pansa, Mike Joseph, Luc Tobie, Alan Alais … Finn sportsnyheter fra Guyana over hele Europa.

Taekwondo: Iris Ducos vinner sølvmedaljen i junior-EM

Den unge taekwondoisten Iris Ducos fra Guyana reiste denne uken til Bosnia-Hercegovina og vant sølvmedaljen i EM. Iris Ducos ble mandag kåret til Vice European Junior Champion i sin kategori. (-52 kg)

En medalje ble vunnet takket være fire seire på rad mot de moldoviske (23: 1), tyrkiske (13-11), ukrainske (22: 2) og belgiske (19-16) jagerfly. Dessverre tapte hun i finalen mot den kroatiske taekwondoisten (5:31), men denne europeiske sølvmedaljen 15. november 2021 er fortsatt en bemerkelsesverdig prestasjon. Dette er det beste resultatet et medlem av den franske klanen har hatt denne uken. Iris Ducos hadde allerede vunnet Ile-de-France International Open i oktober i fjor.

« Vi er veldig fornøyde med denne sølvmedaljen, men vi må være klare, det er fortsatt en lang vei å gå. Den suksessen er toppen av isfjellet […] Jeg er bare halvt overrasket, Iris trener mye og jobber mye for å komme dit. Historien er fin, men ingenting kan tas for gitt og alt kan stoppe over natten, tanken er å gå videre. Å tape i finalen er en integrert del av prosessen med å bygge en mester, og Iris drømmer om OL i 2024. »Reagerer faren Fabrice Ducos, som investerte i denne suksessen etter å ha vunnet denne sølvmedaljen mandag. Kort sagt, denne seieren skal « nyt, men med måte, uten å planlegge for mye, for det er fortsatt en lang vei å gå «For faren til den Guyanesiske mesteren.

Basketball: Jean-Marc Pansa og Mike Joseph har hatt en rekke flotte prestasjoner

Som en del av den 6. dagen av Pro B, reiste Guyaneseren Jean-Marc Pansa fra Antibes Sharks-teamet til Auvergne-Rhône-Alpes for å møte Vichy Clermont Basket sist helg. Hvis Antiboise-formasjonen var tett tilbøyelig (81-74), skilte Jean-Marc Pansa seg ut igjen. Kouroucian Pivot scoret femten poeng og tok syv returer på 25 minutter for en rating på 20, en av de beste på gulvet sist lørdag. Neste hjemmekamp mot Saint-Vallier på fredag.

I Nationale 1 viste Mike Joseph også en sterk prestasjon for lagets seier (Vendée Challans Basket) mot Etoile d’Angers, den nåværende lederen av tabellen. Vendéens vant 77 til 74 med Postens formue 5 Guyanese 21 poeng, 5 returer, 3 blokker og 6 forårsaket feil, alt for en rating på 20.

Den 28 år gamle Cayenne fortsetter svingen sin, og på grunn av en tapt sesongstart er han fortsatt en av de mest avgjørende spillerne i laget sitt, som nå ligger på 12. plass i puljen. I dette møtet, der laget ble beseiret av Anger, krysset Guyaneseren Mike Joseph to andre som hadde utmerket seg gjennom Anger-formasjonen. De to spillerne av Guyanesisk opprinnelse Ywen Smock (10 poeng scoret) og Youri Morose (11 poeng og 4 provoserte feil) kunne ikke bringe laget sitt til seier til tross for korrekte individuelle prestasjoner.

Basketball: en ny utfordring for Damien Inglis

Vinneren av Euro Cup 2021 med AS Monaco forlot AS Monaco for å møte en ny utfordring i november 2021. Den tidligere Swan-funksjonæren har vært fri siden slutten av forrige sesong og har formalisert signeringen av kontrakten med Surne Bilbao Basket, foreningen til Baskerlands hovedstad. Derfor vil Guyana-vingen fortsette å utvikle seg i det spanske mesterskapet til slutten av sesongen.

Bob: En sjetteplass i Europacupen for Alan Alais

Alan Alais og hans lagkamerater fra det franske Bächler Bob Team presterte bra sist helg. Om de ikke hang bedre enn 15. plass i tomannsbob torsdag og sist fredag, nådde de sjetteplass i firemannsbob på lørdag med tiden 1’45»05.

På den norske banen i Lillehammer kunne Habs til og med forbedre tiden dagen etter, og falt under 1’45-merket og konkluderte med at det russiske laget ville vinne innen to sekunder.

En god start på sesongen for vår Guyana-bobsleder og hans lagkamerater. Nå er det tid for verdensmesterskapet som arrangeres denne helgen i Innsbruck (Østerrike).

Håndball: 10 mål på to kamper for Luc Tobie

De siste dagene har tillatt USAM Nîmes og deres høyreback og internasjonale tricolor av Guyanesisk opprinnelse å returnere til seier i Liqui Moly StarLigue, men også fortsette å ta poeng i europeisk konkurranse.

Nîmes vant 33-28 mot Chambéry for første gang forrige helg med 6 mål fra Luc Tobie. Midt i uken tok de imot den portugisiske siden fra Sporting, som de slo 33-27. Høyreback Matourien scoret 4 mål og ga 4 assist denne gangen.

Han er en av de mest avgjørende Nîmes i disse to siste kampene. Laget hans ligger for øyeblikket på femteplass i det franske mesterskapet og vil utfordre Créteil-laget på lørdag.

Fotball: Abelinti, Mogès, Golitin og Baal forlater Coupe de France, Lescot, Dutard og Soubervie fortsetter eventyret

Den franske fotballcupen smilte ikke til alle sist helg. Alain Mogès og Arnold Abelintis Olympique d’Alès tapte 2-0 for Bastia Borgo, som spilte på landslaget.

Alésiens må derfor konsentrere seg om sitt nasjonale 3-mesterskap på slutten av sesongen, der de for tiden leder. Loïc Baals Puy Foot 43 (N2) forlater også konkurransen etter tapet på straffe til AS Cannes (N3).

Coupe de France fortsetter og neste runde vil inkludere Guyana-internasjonalen Gregory Lescot, som kvalifiserte seg med klubben Vannes OC ved å slå St-Philibert de Grand Lieu (2-0).

Shaquille Dutard (Trélissac FC) nådde på sin side 8. konkurranserunde med lagets seier mot den tahitiske formasjonen AS Venus (2-0). Han står også bak Trélissacois sitt andre mål.

Neste runde spilles for Dutard og hans familie mot proffene fra Toulouse FC. Til slutt kom Anthony Soubervie fra FC Bourg-en Bresse også videre til neste runde og var til og med skaperen av lagets fjerde straffemål, som vant mot Jura Dolois (4-0).

Fotball: Grusomme scenarier for Oriane Jean-François og Thomas Vancaeyezeele

I det andre sjokket på den 8. dagen av D1 Arkema ble Oriane Jean-François og kvinnene i Paris FC beseiret av Girondines de Bordeaux (3-1).

Pariserne slapp inn to mål i den første tredjedelen av kampen, før midtbanespilleren fra Guyana i 51. Redusert til 10 vil pariserne ikke ta igjen kampen om Champions League og tape tre verdifulle poeng, men vil beholde sitt 3. plass.

Vancaeyezeeles Birmingham Legion FC møtte Tampa Bay-laget i semifinalen i USL Championship-sluttspillet sist helg. De Guyanesiske lagkameratene, som bare hadde spilt et kvarter, tapte 1-0 etter å ha sluppet inn mål etter en time.

Det er her sesongen slutter for Guyana-landskampen, som forblir under kontrakt med det samme laget til slutten av neste sesong. Vi sees i mars 2022.

You may also like

Leave a Comment