Home » Haaland fikk avslag. Kontoret tillot ham ikke å reservere merket. En overraskende grunn

Haaland fikk avslag. Kontoret tillot ham ikke å reservere merket. En overraskende grunn

by Erlend Loe

Manchester City-spissen Erling Haaland ble sjokkert over å høre fra Patentstyret at han ikke kunne registrere navnet sitt som et varemerke fordi… en annen nordmann allerede hadde gjort det.

Fotballspilleren sendte inn tre søknader til Patentstyret: reservasjonen av signaturen, formen på målfeiringen i lotusposisjon og varemerket «Erling Haaland».

SE OGSÅ: En interessant overgang fra Jagiellonia Białystok. Den spanske vingen vil øke Podlasie-stoltheten

De to første ble godtatt uten problemer, men den tredje ble avvist fordi en 29 år gammel Oslo-boer registrerte Haaland-varemerket i september i fjor.

Patentkontoret bestemte at «merkene «Erling Haaland» og «Haaland+» var for like og nektet registrering.

Fotballspillerens advokater jobber for tiden med en søknad om å få slettet det eksisterende varemerket som «registrert i ond tro» og utelukkende med sikte på å oppnå økonomiske fordeler fra fotballspilleren, melder TV2.

Kringkasteren husket at Manchester City og Borussia Dortmund var der i mai i fjor. De kom til enighet og Haaland ble spiller i den engelske klubben 1. juli i år. 8. september ble merket «Haaland» registrert ved patentkontoret i Oslo. «Søkeren må ha vært svært bevisst sin verdi», opplyste TV2.

Patentstyret vil ta seg av saken, men – som han forklarte – blir det vanskelig og tidkrevende. Ifølge kontoret er det i tillegg til prosessen med eventuell sletting av det omstridte varemerket to andre og enklere alternativer.

Fotballspilleren kan vente fire år til, for hvis merkevareeieren ikke lanserer et produkt med det navnet innen fem år fra meldingens dato, vil merkevaren automatisk avregistreres. Det andre alternativet er å gjøre opp og kjøpe tilbake merket.

JŻ, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment