Home » Haaland kan ikke beskytte et navn som et varemerke fordi … et slikt varemerke

Haaland kan ikke beskytte et navn som et varemerke fordi … et slikt varemerke

by Erlend Loe

Manchester City-spissen Erling Haaland ble sjokkert da han fikk vite fra Patentstyret at han ikke kunne kreve navnet sitt som et varemerke fordi en annen nordmann allerede hadde gjort det.

Fotballspilleren sendte inn tre søknader til Patentstyret: reservasjonen av signaturen, formen på målfeiringen i lotusposisjon og varemerket «Erling Haaland».

De to første ble godtatt uten problemer, men den tredje ble avvist fordi en 29 år gammel Oslo-boer registrerte Haaland-varemerket i september i fjor.

Patentstyret anerkjente at «Varemerker Erling Haaland Og haland er for like» og nektet å registrere seg.

Fotballspillerens advokater jobber for tiden med en søknad om å få slettet det eksisterende varemerket som «registrert i ond tro» og utelukkende med sikte på å oppnå økonomiske fordeler fra fotballspilleren, melder TV2.

Kringkasteren minnet om at Manchester City og Borussia Dortmund kom til enighet i mai 2022, og Haaland ble den engelske klubbens spiller 1. juli. 8. september ble merket «Haaland» registrert ved patentkontoret i Oslo. «Søkeren må ha vært svært bevisst sin verdi», opplyste TV2.

Patentstyret vil ta seg av saken, men – som han forklarte – blir det vanskelig og tidkrevende. Ifølge kontoret er det i tillegg til prosessen med eventuell sletting av det omstridte varemerket to andre og enklere alternativer.

Fotballspilleren kan vente fire år til, fordi hvis merkevareeieren ikke lanserer et produkt med det navnet innen fem år etter innlevering av søknaden, vil det automatisk bli avregistrert. Det andre alternativet er å gjøre opp og kjøpe tilbake merket.

Zbigniew Kuczyński / PAP / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment