Home » Haalands fem mål. Nordmannen har slått Champions League-rekorder

Haalands fem mål. Nordmannen har slått Champions League-rekorder

Manchester City-spissen Erling Braut Haaland scoret fem mål i andre omgang av Champions League mot RB Leipzig (7-0). Nordmannen slo flere rekorder samtidig.

Det første møtet mellom RB Leipzig og The Citizens endte uavgjort 1-1. I den andre etappen knuste England det tyske lagets håp om å nå kvartfinalen i første omgang. Etter 45 minutter ledet Manchester City 3-0 og Erling Braut Haaland dro til et klassisk hat-trick.

SE OGSÅ: Hvor mye er Erling Haaland verdt? Gale priser! Det beløpet var overveldende

Den norske spissen slo flere Champions League-rekorder. Det tok Citizens frem kun 25 kamper for å score 30 mål i Champions League. På denne rangeringen passerte Haaland nederlandske Ruud van Nistelrooy, som trengte 34 kamper for å score 30 mål.

I tillegg ble Manchester City-spissen den yngste spilleren til å score 30 mål i Champions League. I duellen mot RB Leipzig tirsdag var nordmannen 22 år og 236 dager gammel. Den forrige rekorden ble holdt av franske Kylian Mbappe, som scoret sitt 30. mål i en alder av 22 år og 352 dager. Til sammenligning: Lionel Messi oppnådde «bare» dette resultatet i en alder av 23 år og 131 dager.

Den norske skarpskytteren stoppet ikke der. Etter pause la han til ytterligere to mål. Haaland fikk ikke øke sine prestasjoner gjennom… trener Pep Guardiola, som tok spissen av i det 63. minutt og Julian Alvarez kom inn for ham.

I tillegg til nordmannen, scoret også Ilkay Gündogan og Kevin De Bruyne i Manchester Citys 7-0-seier over RB Leipzig.