Home » Han er en mann – han føler seg som en kvinne. Han er frisk – han føler seg handikappet. Norge kjøpte til og med en barnevogn til ham!

Han er en mann – han føler seg som en kvinne. Han er frisk – han føler seg handikappet. Norge kjøpte til og med en barnevogn til ham!

by Peter Østbye

Alme ble intervjuet i det populære frokostprogrammet God morgen Norge med sin kone, som hun hevdet aksepterte ektemannens forvandling. Seerne fikk vite at for fem år siden en mann som jobbet i en bank «kom hjem i rullestol en dag» og senere «innså at han følte seg som en kvinne».

Som Alme forklarte, ble han diagnostisert med en sjelden forstyrrelse av integriteten til sin egen kropp, bestående i manglende aksept av lemmer, også kjent som apotemnophilia. Rullestolen gir lettelse i hodet mitt, sa han til TV 2.

Almes historie om å være i form har fått kritikk fra mennesker med nedsatt funksjonsevne i Norge som ufrivillig er bundet til rullestol. En av dem er godt kjent på sosiale medier, lam fra livet og ned, lærer Morten Marius Skau. En 16 år gammel mann mistet følelsen i bena i en trampolineulykke.

Skau inviterte Alma til å tale på vegne av 142.000. Samfunnet samlet seg rundt TikTok-kanalen for å «stille vanskelige spørsmål» og «vise hvordan det er å sitte i rullestol.» «Sitting er det minste problemet ditt. Du har nervesmerter, liggesår, kramper, urinproblemer, du får en blærebetennelse og så er det psykiske problemer.» sa den funksjonshemmede mannen. Han anklaget Alme for at holdningen hans kunne føre til at personer med fysiske funksjonshemninger ble ignorert.

Skau spurte Alma om hun fikk statlig bistand. Det viste seg at Arbeids- og velferdsetaten NAV finansierte innkjøp av rullestol. Svaret på et annet spørsmål viste at Alme bruker handlevognen selektivt og reiser seg når hun for eksempel vil strekke seg etter godteri på øverste hylle. Det opptar heller ikke en parkeringsplass for funksjonshemmede.

Etter intervjuet innrømmet Skau at han «fortsatt har problemer med å forstå Almes situasjon, men han velger å akseptere det». «Hat er definitivt uaktuelt,» understreket han.

Kilde: niezalezna.pl, PAP

m

Vurdering lastes inn…

You may also like

Leave a Comment