Home » Han har jobbet i 4 måneder og eksporterer allerede litauiske filialer til Norge: han implementerte sin kones idé

Han har jobbet i 4 måneder og eksporterer allerede litauiske filialer til Norge: han implementerte sin kones idé

by Thure Lindhardt

At det er et filialbakeri i Jonava kommer nært lukten av ferske bakervarer.

Aivar tar imot oss ved bordene utenfor og byr umiddelbart på kaffe eller te så de ikke fryser.

Mannen sier han hadde jobbet som leder ved et logistikksenter i Irland de siste 14 årene før han startet selskapet. Han returnerte til Litauen i mars i fjor, kort tid før karantenen.

«Før det tilbrakte jeg 9 dager i Irland og 9 dager i Litauen. Jeg jobbet der, jeg bodde her. Familien min var også her.

Den 11. mars kom jeg tilbake til Litauen etter min vanlige timeplan og fikk vite at min kone hadde metastaser i hodet, etter å ha hatt brystkreft tidligere.

Vi opererte på det, og jeg bestemte meg for å si opp jobben og bli i Litauen, sier Aivaras åpent og uten å nøle, og forsikrer at operasjonen var vellykket den gangen, og etter det kom familien hans på ideen om å bake grener.

«Vi ønsket å skape arbeidsplasser, og min kone var konditor,» sier han og legger til at Smaguriukas ble registrert i juli 2020.

Selv om starten på virksomheten ble gjort, kom sykdommen til Aivars kone tilbake etter en stund, og familien mistet henne om vinteren. Tiden etterpå var ifølge mannen svært vanskelig, og det var også tanken på å gi opp ideen.

– Men dette fysiske stedet er allerede åpnet, utstyr er kjøpt inn, rundt 70 000 euro. Det var ikke lenger personen som hadde ideen her, sier han og forsikrer at denne butikken nå også er et slags minne.

Etter å ha funnet en ny konditor som var venn med familien, sa Aivar at han hadde begynt å jobbe, og at den første grenen ble født.

«Vi lykkes med å lage en klassisk gren, så gikk vi over til rom», sier han innledningsvis, og sier at de måtte gjøre alt fra bunnen av, og starte med oppskriftene de skulle lage, men å starte selve virksomheten overrasket meg med en god en.

«Vi la merke til det da. Vi hadde mange kunder, sier Aivar.© DELFI / Raminta Rakauskė

I dag har selskapet i tillegg til eieren selv to andre ansatte som vi møter under vårt besøk. Så langt er teamet lite, som de sier, siden selskapet kun har vært i drift i 4 måneder.

Bakeriet kan tilby sine kunder tre slags kvister – en klassisk kvist med rom og ost, kalt «Men’s Joy», som inneholder ost.

Aivaras sier at den klassiske grenen til minne om kona også har et slags navn – «Renatulki».

«Jeg er ikke kresen selv, jeg har ikke den deiligste grenen,» smiler mannen og innrømmer at det, mens han fleiper, snart kan by på en annen gren for kvinner. Den vil mest sannsynlig hete «Ladies» Branch» og serveres med «Ladies» brennevin og kokos.

Selskapets bakte gafler eksporteres også til utlandet til Norge. Som de sier, noen kunder bestiller dem direkte, andre via Facebook.

«Vi har slektninger der, vi har begynt å samarbeide.

Vår filial ønsket også en filial i Spania, men transporten dit er for komplisert og for dyr, sier han.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment