Home » Han kom seg ut av fengselet, satte seg på et fly og dro tilbake til fengselet

Han kom seg ut av fengselet, satte seg på et fly og dro tilbake til fengselet

by Erlend Loe

Han sonet 8,5 måneder i norsk fengsel for fyllekjøring og en ulykke. Han satte seg på flyet, returnerte til Polen og… han satt i fengsel i 10 måneder for å ha kjørt på dobbel gass. 32-åringen, som falt på Gdańsk lufthavn, var en av tre etterlyste personer som ble arrestert av grensevakter sist helg.

En 32 år gammel mann falt fra regnet under renna. Ikke før hadde han forlatt et norsk fengsel for å ha kjørt i påvirket tilstand og forårsaket en ulykke før han satt i et polsk fengsel.

Som om ikke det var nok, leter rettsvesenet etter ham for et nesten identisk brudd på loven, fordi det var, som tjenestemennene sier, «kjøring i beruset tilstand». Han skal tilbringe 10 måneder i et polsk fengsel.

Interessant nok ble «rattmesteren» utestengt fra å komme inn i Norge i fem år på grunn av alkoholpranken.

Men det er ikke alt, for som det viste seg var den siste helgen «rik» på arrestasjonene av de ettersøkte.

Innsatte #2 og #3: en annen beruset sjåfør og en tyv

– En 66 år gammel mann som ble fløyet inn fra London satt bak lås og slå rett fra flyplassen, også han for fyllekjøring. Mannen ble etterlyst av tingretten i Sokółka. Han skal sone seks måneders fengsel – sier kommandant. SG Andrzej Juzwiak fra grensevaktens maritime avdeling i Gdańsk.

De etterlyste passerer flyplassen
De etterlyste passerer flyplassen

Den tredje personen som ble arrestert var en 39 år gammel passasjer på et rutefly fra London som ble etterlyst av Olecko District Court. Mannen skal fengsles i 15 måneder for tyveri.

You may also like

Leave a Comment