Home » Han skadet en ny elektriker på en reparert vei. Reparasjonskostnadene var forferdelige

Han skadet en ny elektriker på en reparert vei. Reparasjonskostnadene var forferdelige

by Gabriel Scott

Reparasjon av elbiler etter kollisjoner, selv mindre, kan være ulønnsomt dersom batteriet, et av de viktigste elementene i et nullutslippskjøretøy, blir skadet. Alt fordi det i slike biler er det dyreste elementet i hele det elektriske puslespillet. En viss nordmann fikk vite om hans situasjon og informerte journalistene til Norwegian motor.no om hans situasjon.

En veldig uheldig fontene

Markus Jensen-Langseth kjøpte en ny MG 5 og var den lykkelige eieren av denne modellen i fire måneder. Kort tid etter oppsto imidlertid en situasjon som kunne påvirke noen av oss. Sjåføren kjørte inn i en kum med løst kumlokk mens han kjørte gjennom en byggeplass.

Dessverre falt luken mellom hjulet og batteriet på elbilen, noe som resulterte i at hjulet låste seg. Nordmannen la merke til at det uønskede elementet låste bilen ved kjøring fremover, men da han rygget ble klaffen fjernet fra hjulbuen. Før det tok han bilder. Så gikk han ut av luken og kjørte videre. Bilen ga ingen forstyrrende lyder, ingen lys var på, og mannen kjørte hjem.

Kumlokket forårsaket mindre skader på platen, så nordmannen tok kontakt med en bensinstasjon i nærheten, som sjekket skaden, fant batterihuset var sprukket og forbød bilen å fortsette. Tjenesten tok kontakt med forhandleren og de tok selv kontakt med MG.

Kostnadene for reparasjoner er sjokkerende

Det tok en måned å vente på vurderingen, og innholdet den inneholdt kunne få ned selv de mest optimistiske. Kostnaden for nye deler skal være 709 tusen. 556 norske kroner (ca. 310.000 PLN). I tillegg kom arbeid og avgifter, så sluttprisen for å reparere bilen ble satt til PLN 939.000. 738 norske kroner (ca. 411 000 PLN). En ny bil som denne koster rundt 342 000 dollar. norske kroner (ca. 150.000 PLN).

Absurd? Ja, en del er dyrere enn en ny bil der denne delen er installert. Men det er ikke alt, for nordmannens defekte MG5 skadet ikke batteriet, kun huset, som koster rundt 17.000 euro. norske kroner, altså ca PLN 7500 pluss moms og arbeidskostnader.

MG hevder selv at slike priser ble satt av batteriunderleverandøren, og for den kinesiske produsenten er ikke årsaken til slike batteripriser nøyaktig kjent. I tillegg sa en representant for Økonomidepartementet at hver av disse skadene må analyseres og vurderes separat. Å bytte ut selve saken er noe normalt og kjent for mekanikere.

Å kjøpe en ny var bedre enn å erstatte den

Hva er galt? Det er ikke kjent men det er klart at bilen Markus kjøpte ikke ble reparert og som en del av forsikringsskadeoppgjøret fikk nordmannen en ny bil som var den samme bortsett fra karosserifargen. Den skadede bilen står derimot på parkeringsplassen og avventer videre utvikling.

Det er imidlertid allerede absurd at det er mer lønnsomt for forsikringsselskapet å kjøpe en ny bil og erstatte den skadede bilen enn å reparere den. Husk at dette er en 4 måneder gammel bil som i utgangspunktet er ny. Hva skjer når disse bilene blir gamle og batteriene ikke er like effektive? Står vi overfor en flom av søppelplasser med fungerende biler med tomme batterier? Biler ville blitt engangs.

Skjemaet lastes inn…

You may also like

Leave a Comment