Home » Håndball. Euro i Tyskland

Håndball. Euro i Tyskland

by Erlend Loe

Trener Marcin Lijewskis spillere forbereder seg til en vennskapskamp mot Ungarn. Det nåværende arbeidet i Szczyrk er imidlertid dedikert til januar-EM i Tyskland.


Treningsleiren i Szczyrk var delt i to deler. Den første ble kalt en konsultasjon, der de ledende spillerne i Orlen Superliga deltok, og den andre, som nå er i gang, involverer allerede grasrotrepresentanter.

– På dette tidspunktet skal vi takke klubbene for å gjøre denne første delen mulig. Det var ikke en offisiell dato for landslaget, men trenerne var klare til å bruke spillerne sine til deres behov – understreker trener Marcin Lijewski.

– Det var en fruktbar og travel tid. Jeg håper også at det gode samarbeidet med klubbene vil gi enda mer uttelling i fremtiden.

Små spill og taktikk

Selv om de ikke kunne regne med alle de nyankomne, setter rikstrenerne stor pris på det ukentlige arbeidet med spillerne i den polske ligaen.

– Vi møttes på forskjellige dager. Den første treningsøkten ble improvisert, men for hver påfølgende ble det mye bedre. Vi har mye å gjøre og dessverre lite tid. Vi jobber og er klare – legger treneren til.

– Vi fokuserte på taktikk, småspill og fotarbeid. I løpet av ligasesongen har ikke laget mye tid, så de må få mest mulig ut av hvert øyeblikk – legger den venstreorienterte spilleren Damian Przytuła, som representerer Górnik Zabrze.

– Stemningen i troppen er alltid veldig god, uavhengig av spillergruppe. Alle kommer til landslaget med savn. Jeg, for en, gledet meg til denne treningsleiren.


Les også:


For noen av våre ansatte er dette faktisk den første muligheten til å jobbe med Coach Lijewski over lengre tid.

– Jeg kom på treningsleiren forrige uke rett etter seriekampen. Jeg fikk en fridag for å bli frisk. «Jeg føler meg bra, og å bli med på landslaget gir meg alltid bare positive følelser,» sier Patryk Walczak, som forsvarer Zagreb-klubbens farger.

– Når du spiller i utlandet, er det alltid et spesielt øyeblikk å returnere til landet ditt og landslaget.

Kvalitet i backoffice

Marcin Lijewski ønsker ikke å avsløre om en av de umiddelbare støttespillerne overbeviste ham.

– På fredag ​​drar vi til Ungarn, hvor vi skal spille to kamper, men jeg har ikke en klar oppstilling ennå. «Dette er sannsynligvis det beste beviset på at det er kvalitet i dette laget,» sier treneren mystisk. Helgens hjemme- og bortekamp vil være en mulighet til å prøve ut flere nye spillvarianter, som angrep.

– Kvalifiseringskampen legger ikke noe press på oss. Dette gjør at vi kan konsentrere oss om å jobbe rolig gjennom enkelte nye ting som vi har blitt enige om – forklarer treneren.

– Vi tar selvfølgelig hensyn til at dette er kamper for det polske landslaget og prestisjetunge dueller. Derfor er forutsetninger forutsetninger, men vi ønsker å sette vår beste fot frem og vinne.

Dette er ikke «servitører»

Treningsleiren i Szczyrk er starten på laget vårt sine forberedelser til EM, som finner sted på vår vestgrense i januar. Polakkene skal spille gruppespillene sine i Berlin og møte Norge, Slovenia og Færøyene.

– For øyeblikket konsentrerer vi oss om her og nå. Vi skal analysere våre rivaler, som også skal ha sparringkamper. Vi kjenner nordmennene og slovenerne veldig godt, men vi vet at mye endrer seg for dem. Så er det Færøyene. Dette er en svært utfordrende motstander, men få har hørt om den. Dette er imidlertid ikke «servitører». Vi har stoff om det, men vi ønsker å ha mer av det og gjøre det så aktuelt som mulig. Vi har fortsatt flere treninger foran oss, så vi utsetter EM til senere… – sier treneren vår til slutt.

(T.D.)


I bildet: De polske representantene stirrer på trener Marcin Lijewski som et bilde. Og veldig bra!
Foto ZPRP


Huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss elektronisk. Selvfølgelig, fortsett å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment