Home » Håndball – ME: Skandinavia regjerer i Arena Stozice

Håndball – ME: Skandinavia regjerer i Arena Stozice

by Gabriel Scott

Håndball rett fra Skandinavia styrer Europa. Det viste seg under kvinne-EM mandag da Norge beseiret Slovenia 26-23 og Sverige vant 30-25 med det ungarske landslaget.

I første runde av EM i håndball for kvinner slo Norge Kroatia 32:23, Sveits 38:21 og Ungarn 32:22. Som du kan se etter den andre fasen, blir det vanskeligere for hver kamp og noen av storfavorittene kan slite til tider. Kampen mot Sverige, vant 27:25, var allerede veldig tøff, mandag tok Slovenia en tøff posisjon, ledet 6:3. Skandinavene tok ledelsen 9:8, men klarte ikke å bryte ut av konkurransen før på slutten av første del og endte opp med kun 16:15. Den andre delen var veldig lik den første. Kampens favoritt tok ledelsen 22:21 etter mål av Nora Mork. Til slutt sørget imidlertid to scoringer fra Henny Reistad og en scoring fra Stine Oftedal for seier. Til slutt vant nordmennene 26:23 og er fortsatt ubeseiret i denne turneringen.

Norge – Slovenia 26:23 (16:15)

I dagens andre kamp – Ungarn mot Sverige – gikk laget fra Skandinavia ut som seirende igjen til tross for hard kamp på begge sider. Håndballen fra denne regionen av Europa – spesielt for kvinner – overgår de fleste av de gjennomsnittlige landslagene på det gamle kontinentet. Svenskene ønsket å komme tilbake fra sine to siste nederlag – mot Danmark og Norge, og de klarte det veldig bra. Favorittene i denne kampen dominerte fra start – Natalie Hagman tok ledelsen 4:1. Etter det scoret imidlertid Madziarka fire mål og ting ble mer interessant. Senere viste resultattavlen uavgjort flere ganger, men svenskene avsluttet første del av kampen med scoring av Kristin Thorleifsdottir med 18:15. I den andre delen av møtet endret ikke bildet av spillet seg mye. Etter hvert som svenskene ledet høyere, fikk magyarene kort håpet tilbake, men måtte til slutt innrømme tap innen 25:30. Sverige er fortsatt med i kampen om EM-semifinalene, men kun på tredjeplass.

Ungarn – Sverige 25:30 (15:18)

Radoslaw Kepys

Jeg er 30 år gammel. I oktober 2017 mottok jeg en mastergrad i statsvitenskap fra Fakultet for samfunnsvitenskap ved Universitetet i Schlesien i Katowice. Tidligere, fra 2015, skrev jeg for igrzyska24.pl. Ansvarlig for skiskyting, kanopadling, svømming, volleyball og sandvolleyball, men på den tiden skrev jeg informasjon om mye idrett – fra friidrett til alpint. Sport var lidenskapen min fra en tidlig alder og vil alltid være det. Bortsett fra ham elsker jeg god litteratur, god musikk og god mat. Han er også interessert i nyere historie og politikk.

You may also like

Leave a Comment