Home » Håndball. Vanskelig fra 1. runde for de franske lagene i OL – håndball

Håndball. Vanskelig fra 1. runde for de franske lagene i OL – håndball

by Thure Lindhardt


Trenerne til de franske herre- og damelaget i håndball, Guillaume Gille og Olivier Krumbholz, fulgte nøye med på trekningen av OL-turneringene denne torsdagen i lokalene til Det internasjonale forbundet (IHF) i Basel. Og første halvdel av sesongen lover å bli veldig tøff for begge lag.

En pekepinn tyder på at gruppene som franske kvinner og menn arvet er mye mer relevante: velgere fra Japan, Dagur Sigurdsson (menn) og Ulrik Kirkely (kvinner), nølte ikke lenge med å velge den gruppen de ville bli med i, en privilegium gitt av IHF til vertslandet. Og de koblet ikke Japan med Frankrike.

«Jeg ser at puljen vår består av fem europeiske lag. En av dem vil derfor falle fra veien før kvartfinalen, «understreker Olivier Krumbholz, som prøver å være positiv ved å merke seg at laget hans unngår Sør-Korea,» en motstander som alltid er veldig vanskelig i starten av konkurransen. .

Russland i første runde for de blå

Et annet positivt poeng, lagkameratene til Siraba Dembélé, verdensmester 2017 og Europa 2018, unngår nordmennene i denne første fasen, som krasjet mot de blå i Danmark i finalen i EM 2020 i desember og som de finner under deres forberedelse tidlig i juli Pau og Bayonne i stedet. I første runde skal franskmennene krysse veien til Russland, som de senere ble vant til i internasjonale konkurranser. Russland seiret i OL-finalen i Rio 2016, mens franskmennene tok igjen to og et halvt år senere i Paris-Bercy i finalen i EM 2018.

For å overkomme hindringen i første runde, må de ta en av de fire øverste plassene i gruppen, som også inkluderer Spania, 2019-toer, Sverige og Ungarn, mens Brasil ser ut til å være den minst sterke motstanderen. I Tokyo, på slutten av en fem år lang olympiade, der de nesten alltid sto på pallen ved store mesterskap, sikter de blå mot OL-gull, den eneste tittelen som fortsatt mangler i balansen.

Oppgaven i den første OL-runden virker den samme for mennene til Guillaume Gille, verdensmester fra 2017 og plassert i gruppe med Spania, to ganger regjerende europamestere (2018 og 2020), og Norge, som hadde flere pallplasser på siste store mesterskap vanskelig å være (2. plass ved verdensmesterskapene 2017 og 2019, 3. plass ved EM 2020). – Det blir mye motgang, spesielt med Norge og Spania, som vi møtte i forrige verdensmesterskap uten å glemme Tyskland, selvfølgelig, sa treneren.

Karabatic håper å være tilbake

Lagkameratene til Michaël Guigou sikret plassen ved de olympiske leker etter en høyprofilert kvalifiseringsturnering, fem uker etter at de ble nummer fire i verdenscupen i Egypt, etter å ha tapt mot Spania for bronsemedaljen. Disse to turneringene har blitt spilt uten den franske landslagsstjernen Nikola Karabatic, som fortsetter sin rehabilitering etter en alvorlig skade i høyre kne og håper å komme tilbake til Tokyo Games.

Verdensmesterskapet i 2021 og TQO gjorde det mulig for Blues å dukke opp etter Euro 2020-fiaskoen (eliminering i 1. Danmark. I Tokyo vil franskmennene vinne tilbake gull som har spilt i de tre siste OL-finalene: gull i Beijing i 2008 og gull i 2012 i London, 2016 i Rio Silver.

Herreturnering: gruppesammensetning

Gruppe a: Norge, Frankrike, Tyskland, Brasil, Spania, Argentina

Gruppe B: Danmark, Sverige, Portugal, Japan, Egypt, Bahrain

1. runde av den franske

Lørdag 24. juli: Frankrike – Argentina

Mandag 26. juli: Brasil – Frankrike

Onsdag 28. juli: Frankrike – Tyskland

Fredag ​​30. juli: Frankrike – Spania

Søndag 1 august: Norge – Frankrike

Dameturnering: gruppesammensetning

Gruppe a: Nederland, Montenegro, Norge, Japan, Sør-Korea, Angola

Gruppe B: Spania, Russland *, Ungarn, Sverige, Frankrike, Brasil

1. runde av franskmennene

Søndag 25. juli: Ungarn – Frankrike

Tirsdag 27. juli: Frankrike – Spania

Torsdag 29. juli: Sverige – Frankrike

Lørdag 31. juli: Russland * – Frankrike

Mandag 2. august: Frankrike – Brasil

* Russland er suspendert av Verdens antidopingbyrå ​​for OL i Tokyo for gjentatte brudd på antidopingregelen. Russiske håndballspillere har rett til å delta i kamper under et nøytralt banner og uten navnet «Russland» hvis de viser en hvit pote. Navnet på laget vil være «Russian Olympic Committee Team».

Alle håndballnyheter

You may also like

Leave a Comment