Home » Håndball-VM 2023. Spania slår Norge etter to overtid! Utrolige følelser i Ergo Arena. resultat, rapport

Håndball-VM 2023. Spania slår Norge etter to overtid! Utrolige følelser i Ergo Arena. resultat, rapport

by Connie Nielsen

Håndballfestivalen i Ergo Arena har startet! Den første kvartfinalen mellom Norge og Spania ga mange følelser og etter to overtall viste spanjolene seg å være bedre. Fredag ​​spiller de i Gdansk om opprykk til finalen.

Norge – Spania 34:35 (25:25, 13:12, d. 9:10)

Norge: Bergerud, Saeveras – Björnsen 9, Barthold 8, O’Sullivan 4, Sagosen 3, Reinkind 3, Overby 2, Abelvik 2, Grøndahl 2, Bjornsen 2, Gullerud 1, Johannessen, Gulliksen, Blonz

Spania: Perez de Vargas, Corrales – Fernandez 8, A. Dujshebaev 7, Canellas 5, Figureas 5, D. Dujshebaev 5, Sole 3, Odrizola 1, Serdio 1, Pecina, Casado, Sanchez Migallon, Casado, Guardiola, Valera

Standene i hallen på grensen mellom Gdańsk og Sopot var ikke fulle, men det var fans fra både Norge og Spania. Laget fra Skandinavia kom mye bedre inn i kampen. Nordmennene forsvarte seg godt og erobrerne av Polen hadde ingen anelse om hvordan de skulle spille sine offensive handlinger i de tidligere stadiene av turneringen. Nordmennene ledet 6-2 og deretter 7-3 og så ut til å ha kontroll over kampen og på vei til å bygge et målovertak. Det var ikke en spesiell overraskelse. Selv om spanjolene er nåværende europeiske andreplass, vant nordmennene alle sine kamper i verdenscupen, som arrangeres i Polen og Sverige.

Nordmennene mistet raskt ledelsen på grunn av de to utvisningene fra Sandre Sagosen og nummersnarveisspillet. Spanjolene forsvarte seg godt og avsluttet sine handlinger med skudd mot rivalenes tomme mål. Som et resultat ledet de til stillingen 7:7. Norge-treneren ville ikke risikere å miste en av stjernene sine og Sagosen gikk i angrep etter den andre straffen. Håndballspillere fra den iberiske halvøy fant rytmen og kjempet en balansert kamp helt til slutten av første omgang. Det var imidlertid nordmennene som vant den delen av kampen 13-12.

Andre omgang var en utrolig kamp mot mål. Nordmennene var stort sett i ledelsen, men spanjolene, som jaget hele tiden, mistet ikke ledelsen og holdt seg i semifinalespillet. De største følelsene kom helt på slutten av møtet. Nordmennene ledet 25:24, spanjolene slo tilbake med tallsvakhet. Til tross for dette klarte ikke skandinavene å score og rivalene hadde en sjanse til å utligne, men de utnyttet den heller ikke. Norge hadde ballen, et mål foran og 19 sekunder igjen. Spanjolene forsvarte seg individuelt, 34 sekunder før slutt plystret dommeren for at kampen skulle times. En kjapp pasning og Daniel Dujshebaev med et kast rett etter siste siren førte til overtid! Dommerne brukte også VAR for å sikre at spanjolen var i tide og så målet. Det var noe fantastisk.

LES OGSÅ: Slik ser vakre polske idrettsutøvere ut i bikini. Sørg for å se dem

Den første overtiden var resultatløs, men til slutt var det spanjolene som tok initiativet takket være noen flotte intervensjoner fra Perez de Vargas. De utnyttet imidlertid ikke situasjonen da de ledet med et mål og hadde ballbesittelse. Nordmennene utlignet og ledet til den andre overtiden. Det var også fullt av følelser, men til slutt var spanjolene fornøyde. Daniel Dujshebaev scoret et mål og like før slutt gjorde de Vargas en kraftig inngripen som avgjorde seieren og en semifinaleplass. Opprinnelig skulle Spania spilt vinneren av Tyskland-Frankrike-duellen i semifinalen. Det har imidlertid endret seg og fredag ​​møter de Danmark i finalen.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment