Home » Håndballspillere i Kraków spiller om kvartfinalen i verdensmesterskapet

Håndballspillere i Kraków spiller om kvartfinalen i verdensmesterskapet

by Erlend Loe

21 kamper av den innledende runden og hovedrunden i verdenscupen, som arrangeres i Polen i januar, spilles i hallen i Kraków. I den innledende runden er det gruppe A-kamper mot Spania, Montenegro, Chile og Iran og gruppe F-kamper mot Norge, Nord-Makedonia, Argentina og Nederland. I den innledende runden møter de tre beste lagene fra gruppe A de tre beste lagene fra gruppe B, der Polen, Frankrike, Slovenia og Saudi-Arabia konkurrerer mot hverandre.

– Veldig interessante grupper, som garantert vil garantere store følelser, men vi venter selvfølgelig på andre fase, håper jeg med det polske landslaget. Hvis laget vårt kommer til Kraków, blir kampene veldig interessante og jeg tror kvartfinalen er ganske reell – sier regissør Kowal.

SE OGSÅ: Sławomir Szmal: Jeg kjenner på store følelser

For seks år siden spilte det polske landslaget i Kraków i EM. På den tiden var det polske laget et meget sterkt lag som kom til semifinalen i de olympiske leker noen måneder senere. Det polske laget siktet på medalje den gang, men endte på en sjuendeplass.
– Hallen var full av fans da og jeg tror det blir det samme i januar, men jeg håper resultatet blir bedre. Du kan se fra kampene vi har sett at landslaget er på rett vei. Det er et veldig interessant ungt lag, og jeg tror vi kommer til å ha veldig fine øyeblikk i januar – legger sjefen for Kraków-sporten til.

Direktøren for Kraków ZIS legger ikke skjul på at byen er sterkt fokusert på sport og ønsker å gjenoppbygge lagidrettens posisjon i byen i årene som kommer. – Vi ønsker kun å komme tilbake med lagspill. Vi prøver blant annet å komme tilbake med volleyball og laget fra Lviv i PlusLiga skal nå spille i Kraków. Ser jeg på juniorene, ser på infrastrukturen i Kraków, håper jeg at Krakóws studentbaserte lag om noen år vil spille høyt – forklarer Kowal.

Billettsalget til turneringen startet i midten av mars. Arrangørene har i samarbeid med Eventim utarbeidet billettpriser for hver fan. Billetter kan kjøpes gjennom nettstedet eventim.pl og handball23.com. Verdenscupen finner sted fra 11. til 29. januar 2023. Vertsbyene for verdensmesterskapet i 2023 er Katowice, Schlesien, Kraków, Lillepolen, Płock og Gdańsk (i Polen) samt Gøteborg, Malmö, Stockholm, Kristianstad og Jönköping (i Sverige).

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment