Home » Handelsblatt: Warszawas gassplan mislyktes – Puls Biznesu

Handelsblatt: Warszawas gassplan mislyktes – Puls Biznesu

by Gunnar Garfors

Polen ble sett på som et forbilde da Russland stanset gassforsyningen til landet tidligere i år og regjeringen grep inn umiddelbart. Over tid ble det forsinkelser, problemer med Norge og kaos i leverandørkjeden. Må Tyskland hjelpe Polen? spør den tyske næringslivsavisen Handelsblatt.

Foto: Marek Wiśniewski/Puls Biznesu

Avisen vurderte at Warszawas opprinnelige planer ikke hadde fungert og landet er nå i «energikaos». – Brudde kontrakter, problemer med Norge, tekniske forsinkelser, hjelpeløshet – neste vinter kan bli bitende kald og landet har ingen plan B om å levere gass til befolkningen og bedriftene – Det skriver Handelsblatt.

I følge forfatteren av teksten, Mathias Brueggmann, reagerte Polen rolig på informasjonen fra Russland om avbrudd i landets gassforsyning, og forsikret at gassterminalen i Świnoujście og gassrørledningen Baltic Pipe under bygging ville gi landet det nødvendige gass. – Men nå viser det seg at denne strategien, beundret i Europa, førte til en blindvei – leser vi i artikkelen.

Til dags dato har ikke PGNiG kontrahert noen gassforsyninger som vil muliggjøre 100 % av gassproduksjonen. Bruk Baltic Whistle. Avisen siterer Mateusz Morawiecki på at norske gasspriser er «syke».

Ifølge Handelsblatt kan det skje noe som tidligere var utenkelig, og Polen kunne be Tyskland om hjelp med gassforsyning – «Og se etter energistøtte i dette landet, som har blitt internasjonalt skjelt ut for sin gassavhengighet av Russland.» – skriver forfatter av teksten.

Avisen påpeker overfor den polske statsministeren at han gjentatte ganger har stigmatisert Tysklands nåværende energipolitikk, mens Polen selv er fast i en dyp krise som den polske regjeringen ikke er i stand til å takle, mener Handelsblatt.

© ℗

You may also like

Leave a Comment