Home » «Håndlagde historier» i Mazovian Museum

«Håndlagde historier» i Mazovian Museum

by Gunnar Garfors

Mazovisk museum inviterer til utstillingen av norsk kunsthåndverk «Håndlagde historier». Vernissagen holdes 10. august klokken 17.00 i museets hovedkvarter i Kolegialna-gaten 6. Gjestene vil inkludere representanter fra kunstbankene, ledet av deres direktør Ingrid Blekastad, som representerer norske kunstnere, og Kurt Ole Linn, som representerer myndighetene i distriktet Innlandet, kunstbankenes stiftende organ.

Arrangementet er en del av prosjektet «Tales. Verden er mer komplisert enn våre sannheter om den», organisert i samarbeid med Kunstbanken Senter for Samtidskunst i Hamar.

I planleggingen av denne utstillingen har jeg valgt å fokusere på etablerte kunstnere og å presentere et bredt spekter av uttrykksmidler, materialer og temaer. Kunstnere og kunstnere bruker ulike håndverk og materialer for å fortelle visuelle historier med egne hender gjennom unike verk laget av tekstiler, keramikk, glass, metall og tre. Norsk håndverk er kjent for sin meget høye kvalitet og flere av kunstnerne som deltar på utstillingen er blant de mest fremragende norske representantene. Blant dem er etterspurte kunstnere over hele verden som inviteres til utenlandske utstillinger og mottar internasjonale priser – sier utstillingens kurator Ingrid Blekastad, direktør for Kunstbanks senter for samtidskunst i Hamar.

Det vil bli presentert verk av ni norske samtidskunstnere. Det er Inga Blix (tekstiler), Liv Blåvarp (smykketre), Ragnhild Enge (tekstiler), Tor Alex Erichsen (keramikk), Kari Håkonsen (glass), Ingun Kleppan (metallsmykker), Vidar Koksvik (glass) og Torbjørn Kvasbø ( keramikk) og Kari Mølstad (glass).

Kuratoren for utstillingen understreker også at plasseringen av denne utstillingen i Mazowiecki-museet, som har rike kunst- og designsamlinger i jugendstil- og art deco-ånden, gjør det mulig å se moderne dekorativ kunst og eldre samlinger fra et interessant perspektiv og åpner feltet for bredere refleksjoner rundt kunst basert på materialet gjennom tidene, over nye sammenhenger, kontraster og historier.

I Norge fikk håndverk status som en egen kunstform på 1970-tallet. Skaperne er ansvarlige for hele prosessen fra idé til ferdig arbeid. Utgangspunktet er et håndverksprodukt som er bevisst mettet med estetiske verdier, hvor hvert verk er unikt. Disse kunstneriske verdiene kommer i økende grad til syne, slik at det utilitaristiske aspektet trekker seg tilbake eller forsvinner og materialet blir et sentralt trekk i klassifiseringen av et produkt.

Utstillingen vises også på Ullinsvin Galleri i Norge.
Prosjektet er medfinansiert av EØS-finansdepartementet og Kultur- og riksantikvaren og kunstnernes verk vil være utstilt på museet i Płock frem til 15. oktober.

Mer på siden https://opowiesci-stories.pl/wydarzenie/wystawa-norweskiego-designu/ og på sosiale medier på Facebook https://fb.me/e/2HDcP34Hf

op.EJ, kilde: Muzeum Mazowieckie

You may also like

Leave a Comment