Home » Hård straff for en motorsyklist i Norge. 56 brudd og nesten 300 km/t!

Hård straff for en motorsyklist i Norge. 56 brudd og nesten 300 km/t!

by Gabriel Scott

Hele historien begynte i mai 2021 da politiet arresterte en mann etter å ha tatt ham kjøre i høy hastighet to ganger på en dag. Etter pågripelsen tok politiet også beslag i kameraet festet til kjøretøyet, som registrerte farlig oppførsel utført av tohjulsføreren mellom juli 2020 og mai 2021, ifølge tjenesten nrk.no.

Nesten 300 km/t gjennom den proprietære tunnelen

MC-førerens eskapader kulminerte med en hendelse på E39 i Stavanger 10. september. Føreren kjørte deretter gjennom den dedikerte tunnelen i svært høy hastighet og passerte mange biler, en av dem på høyre side. Selv om videoen viser en hastighet på 292 km/t med en fartsgrense på 80 km/t på stedet, mener politiet at det faktisk var 263 km/t.

Besøk nettsiden nrk.no for flere eksempler på at motorsyklister bryter reglene. Denne måtte kjøre i en hastighet på 210 km/t (opptaket viser 234 km/t) med en grense på 60 km/t. Lavere hastigheter enn de som er vist i journalene ble bekreftet av politiet som testet motorsykkelen og speedometeret montert på den.

56 lovbrudd – og det er bare toppen av isfjellet

Selv om alle farlige hendelser kunne vært flere, forklarte politiadvokaten at 56 av de alvorligste var inkludert i tiltalen. Sør-Rogaland tingrett trodde ikke på tiltaltes uttalelser om at han ikke kjørte på tohjulingen og opptakene ble tatt da han lånte ut motorsykkelen sin til venner.

31-åringen ble deretter dømt til 1,5 års fengsel, og retten opphevet førerkortforbudet hans på livstid. Det betyr ifølge nrk.no at mannen kan søke om å få tilbakeført rettighetene om fem år.

Den tiltaltes advokat sa at han ville snakke med sin klient og foreslo en anke. Ifølge advokaten hadde mannen ingen tidligere og ingen kriminelt rulleblad, og den han har hørt nå er tung. I tillegg insisterer 31-åringen på at han ikke var gjerningsmannen.

You may also like

Leave a Comment