Home » Helsemåler: bekymret men pragmatisk fransk sport – alle nyhetene fra Martinique på internett

Helsemåler: bekymret men pragmatisk fransk sport – alle nyhetene fra Martinique på internett

by Erlend Loe

En «dårlig overraskelse», men «vi flykter for lukkede dører»: en dag etter at statsminister Jean Castex kunngjorde at idrettsarenaer ville bli friske opp igjen, svingte fransk sport mellom bekymring og pragmatisme.

Gitt økningen i forurensning de siste dagene, kunngjorde ledelsen flere tiltak på mandag, hvorav noen igjen vil påvirke fransk profesjonell idrett: Fra mandag og utover vil «store samlinger være begrenset til 2000 innendørs og 5000″ i tre uker Mennesker utendørs, » sa Castex på mandag.

I tillegg må forfriskningen avsluttes med forbudet «mot inntak av drikke og mat på alle kinoer, teatre, idrettsanlegg og offentlig transport», sa statsministeren.

Disse to tiltakene risikerer å skade inntektene til basketball-, håndball-, volleyball-, rugby- og fotballklubber, som har blitt hardt rammet siden helsekrisen startet.

«Den dårlige overraskelsen er at med returen av måleapparatene vil det bli en nedgang i salget, bekymrer Metz President (D1 håndballkvinne), Thierry Weizman. Dette reduserer inntektene med 50 %, fra normalt 4.000 tilskuere vil vi gå til 2.000. Pluss innvirkningen på forfriskningene, på VIP-tjenestene, som vi ikke har råd til fordi det er veldig komplisert (ståtjenesten er stoppet), det er irriterende.

Han blir spart for mesterskapet i håndball for menn, da Starligue ikke gjenopptas til EM fra 13. til 30. januar i Ungarn og Slovakia før i februar. Imidlertid er to forberedende kamper av det franske landslaget berørt: en 7. januar mot Egypt i Chambéry og to dager senere mot Norge i Paris-Bercy, som hadde en kapasitet på 16.000 tilskuere før introduksjonen av målerne på grunn av Covid19.

«Dessverre kollapser fellesskapet med publikum for at vi kommer tilbake fra kampene, det er frustrerende, reagerte Blues-nestleder Luka Karabatic på en videokonferanse tirsdag. Vi er bare halvt overrasket, vi har sett det. Kom igjen Der kommer vi «Etter en lang kamp bak lukkede dører prøver jeg å trøste meg selv ved å fortelle meg selv at 2000 er ingenting likevel.»

– Støtte til klubbene for å kompensere? –

På den annen side er fransk rugby, som ikke avtar, bekymret for de økonomiske konsekvensene av disse nye restriksjonene: «Rugby er en sosial sport hvis ressurser, i gjennomsnitt mer enn 60 %, er knyttet til publikums og partneres tilstedeværelse. .» under lekene, bemerker LNRs daglige leder Emmanuel Eschalier. Ny støtte til klubbene vil derfor være avgjørende for å kompensere (…). «

«Som statsministeren kunngjorde, blir ytterligere bistand undersøkt for å lette på restriksjonene. Departementet har allerede brukt 107 millioner euro i 2020 og 100 millioner euro i 2021 for å gjøre opp for tapet av billettkontoret, sier sportsdepartementet til AFP. Med .

En gest som Stade Brestois, en innbygger i Ligue 1, «håper» å høste fordelene for å «hjelpe med å bryte bølgen fordi det blir vanskelig økonomisk,» husket daglig leder for den bretonske klubben Pascal Robert.

Høsten 2020 hadde budsjettet på 107 millioner euro mer fordel av fotball (48 millioner euro) og rugby (40 millioner euro) enn håndball, basketball og volleyball (4 millioner euro), som genererer mindre inntekter.

Motsatt ønsker presidenten i Strasbourg basketballklubb, Martial Bellon, de nye restriksjonene med pragmatisme velkommen: «Vi flykter bak lukkede dører (…) Det er ikke en tilfredsstillende situasjon, men jeg mener det er nødvendig å forbli fornuftig».

– «Enormt underskudd» –

Når det gjelder fotball er situasjonen spesielt frustrerende for Vannes OC (National 2, fjerde sesong), en amatørklubb som håper å fylle stadionet sitt ved å ta Paris Saint-Germain i 16-delsfinalen i Coupe på mandag (21.10). Frankrike.

– Avstanden er enorm, beklager klubbpresident Maxime Ray. Av sikkerhetsgrunner måtte vi nøytralisere en plattform med 2.600 seter for de eneste tilhengerne av PSG (…), som skulle bringe tilbake 100.000 euro (og) til slutt bare bringer 5.000. Mer enn 2000 ekstra plasser har blitt nøytralisert på grunn av de nye målerne. Mankoen der er også 50 000 euro uten å telle mottakene (snack og VIP-telt) som ikke vil finne sted og som også vil koste 50 000 euro.»

«En av to seter, som hadde en reell betydning», beklaget generaldirektøren for RC Strasbourg Alain Plet og kritiserte «en måler på 5000 ganske uforståelig».

I Coupe de France ba Lens, som skal ta imot Lille tirsdag, «sin fremtidige motstander» og FFF om å fremme møtet «til søndag 2. januar» for å unngå anvendelse av standarden. «Umulig», svarte presidenten for Losc Olivier Létang tirsdag på nettstedet l’Equipe.fr.

You may also like

Leave a Comment