Home » Helsepersonell dør i Norge etter AstraZeneca-vaksinasjon: ingen direkte kobling til vaksinasjon

Helsepersonell dør i Norge etter AstraZeneca-vaksinasjon: ingen direkte kobling til vaksinasjon

by Gunnar Garfors

Lørdag sa norske helsemyndigheter at tre helsepersonell ble innlagt på sykehus med blodpropp, blødninger og unormalt lavt antall blodplater. Alle disse personene er under 50 år og har blitt vaksinert med den første dosen vaksine fra et engelsk og svensk selskap.

En av de tre personene, en kvinne med god helse, døde søndag av en hjerneblødning, sa tjenestemenn. Kvinnen ble innlagt på sykehus torsdag, omtrent en uke etter vaksinasjonen.

– Vi kan verken bekrefte eller avkrefte at dette har noe med vaksinen å gjøre, sier Steinar Madsen, tjenestemann i Statens legemiddelverk, til journalister.

Tilstanden til de to andre personene skal være stabil.

En annen helsearbeider under 40 år døde i Norge fredag, 10 dager etter å ha fått samme vaksine. Det har vært andre lignende dødsfall i Europa, for eksempel i Østerrike og Danmark.

European Medicines Agency (EMA) undersøker omstendighetene i disse tilfellene for å avgjøre om de er relatert til vaksinen.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sa fredag ​​at «ingen har vist» at AstraZeneca-vaksinen ikke skal brukes. Produsenten hevder selv at vaksinen er trygg.

Norske tjenestemenn sier at AstraZeneca vaksinerte rundt 130 000 mennesker i landet før det ble stoppet. Mennesker.

Andre land som har sluttet å vaksinere med AstraZeneca av lignende årsaker er Danmark, Island, Bulgaria, Irland, Nederland, Frankrike, Italia og Tyskland. Danmark var først ute med det torsdag etter et dødsfall.

Det danske legemiddelverket sa mandag at offeret var en 60 år gammel kvinne som utviklet blodpropp, lavt antall blodplater og blødninger etter å ha blitt vaksinert.

Byrået sa at det hadde bedt folk som hadde blitt vaksinert med AstraZeneca de siste to ukene om å se etter mulige symptomer, som uvanlige blåmerker, blødninger eller alvorlig hodepine eller magesmerter.

Omtrent 150 000 doser AstraZeneca er vaksinert i Danmark. personer og to 583 personer.

You may also like

Leave a Comment