Home » Helsepremie: Betal for april og vent på din årlige avkastning

Helsepremie: Betal for april og vent på din årlige avkastning

by Gunnar Garfors

Vi har frist til 22. mai på å betale helseforsikringspremien for 2022. Ifølge dataene ZUS har sendt til Rzeczpospolita, er det mer enn 60 prosent foreløpig. gründeren vil angi beløpene som skal refunderes. Rekordholderen var 400.000. zloty. Kan disse refusjonene trekkes fra april 2023-tildelingen innen 22. mai? Leserne spør.

uttak umulig

Dette ser ut til å være den enkleste løsningen. Kompensasjon viser seg imidlertid å være umulig. Overbetalingen som følger av årsoppgaven vil ikke bli trukket fra den månedlige helseforsikringspremien. Lovgiveren sørget ikke for en slik mulighet – vi leser materialet fra ZUS-webinaret (som fant sted 16. mai). Anlegget understreker at etter å ha sendt inn erklæringen for april 2023, er gründeren forpliktet til å betale de resulterende bidragene.

Hva betyr det? La oss anta at for april 2023 mottar gründeren en helseforsikringspremie på PLN 400. I samme uttalelse forbereder han oppgjøret for 2022. Han mottar en overbetaling på 500 PLN. Uansett vil han måtte betale et bidrag på PLN 400 for april.

Hva med overbetalingen? Etter å ha sendt erklæringen er det en forespørsel om refusjon (RZS-R) på gründerens konto hos ZUS PUE. Han må godta og sende den. Det varer til 1. juni. ZUS vil returnere pengene til ham innen 1. august 2023.

Hvilket beløp, til og med øre? «Ethvert beløp som følger av årsoppgaven er refunderbart», heter det i ZUSs svar på spørsmålet om overbetalingen på PLN 0,04.

You may also like

Leave a Comment