Home » Hemmelig FIS-sjekk i Norge? Nok en spenning på TCS. «Jeg kommenterer ikke»

Hemmelig FIS-sjekk i Norge? Nok en spenning på TCS. «Jeg kommenterer ikke»

by Catherine Monroe

Det er veldig mulig at etter situasjonene som allerede er forklart på Sport.pl med åpen glidelås i kjeledress fra Piotr Żyła og Anklager av nordmenn mot antrekket med lavt skritt av en polak i den 71. Four Hills-turneringen står vi overfor en annen materiell tvist. Denne gangen rammer det ikke lenger laget til trener Thomas Thurnbichler, men nordmennene rundt en annen østerriker, Alexander Stöckl. Vi minner om dette etter to konkurranser TKS Leder for totalstillingen er Norges Halvor Egner Granerud, som er 26,8 poeng foran Dawid Kubacki og 40,1 poeng foran Piotr Żyła.

«Det er lett å høre.» Trenerne diskuterer båndene til nordmennene

Ifølge opplysninger fra Sport.pl har det vært en diskusjon blant trenere om utstyret til nordmennene en stund – spesielt om båndene deres. Spesielt – om hvordan de er festet ski. Vi hørte om det fra representanter for to landslags staber, men flere vil gjerne undersøke spørsmålet om norske bånd. – Det er lett å høre. Alle snakker om det, men ingen vet nøyaktig hva det er. Dette vil være et viktig tema på slutten av konkurransen i TCS – forteller oss en person som er bevandret i maskinvareproblemer.

Kubacki tok seieren og sjekken fra Stoch. Så ville han bestikke ham. «Å gi minst hundre»

En annen Sport.pl-samtaler forklarer at norske bånd reiser to typer tvil. Begge viser til den individuelle måten norske skihoppere fester bindingene på. I det første tilfellet kan det være en binding som skyves inn i midten av skien, og i det andre tilfellet en som for det meste eller halvt luftbåren – den er festet til skien på den ene siden, men en del av den fremre delen av skien. binding «tar av» og er allerede oppe, uten kontakt med skien.

Er det fjorårets trend? «Rømmingen» av Slatnar-bindinger er forbudt

Lignende løsning som i det andre tilfellet ble utestengt fra det slovenske landslaget i fjorårets Four Hills-turnering. På den tiden forberedte skifabrikken Peter Slatnar en spesiell «støtte» for slovenerne, som den fremre delen av bindingen var basert på og takket være hvilken den ikke kom i kontakt med overflaten på selve skien.

Forskjellen er at Slatnar er en helt ny modell av utstyr, og norsk er metoden for feste av bindingen, som bør utarbeides av teampersonalet. Sloveneren tapte kampen om å få godkjent bindingene i fjor vår.

Uavgjort suspendert av Peter Slatnar i løpet av sesongen 2021/2022Uavgjort suspendert av Peter Slatnar i løpet av sesongen 2021/2022 Foto. Peter Slatnar

Stöckl vet ingenting, en annen trener ønsker ikke å kommentere, eksperter er delt

Men det er også stemmer fra under bakken som benekter avsløringene om at noe nytt – og kontroversielt – har dukket opp i Norge. Den viktigste av dem? Trener Stöckls stemme. – slips? Jeg vet ikke, først hørte jeg om det. Det må være noe annet, sier han. «Jeg har ikke hørt om noen diskusjon om det,» la han til.

Dawid Kubacki ovenfor Bergisel-hoppbakken i InnsbruckFrykt stirrer inn i øynene til Granerud. Kubackis maktshow. Vi har vært gjennom det en gang

Geareksperter vi spurte om deres mening om de norske bindingene sier at det ikke er noen store endringer i utseendet. Samtidig påpeker de at man må se godt etter og at det er best å ha dem foran øynene i det hele tatt. Andre igjen sier at noe kan være på gang, men gir ikke detaljer. Generelt er stemmene veldig delte, noen smiler tydelig når de kommenterer de sirkulerende teoriene.

– Jeg kommenterer ikke draktene til andre landslag til media, beklager – Robert Hrgota, den slovenske treneren, smilte til oss. Og hans ord om mangelen på kommentarer er ganske interessante, for tirsdag dukket det opp en artikkel om drakten på portalen til den daglige Delo. peter jader det var en uttalelse om dette emnet av Hrgota.

Graneruds uventede inspeksjon? Kathol bør sjekke bindingene

Det er to andre interessante, om enn ubekreftede, opplysninger i spekulasjonene om norske bånd.

Etter den første konkurranseserien i Garmisch-Partenkirchen inviterte Christian Kathol Halvor Egner Granerud til utstyrskontrollrommet, etter to konkurranser den klare lederen for TCS. Den østerrikske kontrolløren så ut til å sjekke nordmannens drakt på grunn av hans lagkamerat Marius Lindviks tidligere diskvalifikasjon. En annen nordmann, Johann Andre Forfang, bekreftet overfor oss at han også måtte gjennom en inspeksjon.

Men selv om Kathol sjekket antrekket til Granerud, var han uventet i ferd med å sjekke slipsene også. Det skulle forklare hvorfor nordmannen ikke har forlatt utstyrsrommet på lenge.

En avgjørende endring i Kubackis hopp.  Her strålte GranerudEn avgjørende endring i Kubackis hopp. Her strålte Granerud

Hemmelige FIS-målinger hos nordmennene under TCS?

Og den andre? Tilsynelatende begynte FIS å motta klager og klager fra trenere for noen lag, som diskuterte med hverandre. Derfor ville forbundet gjennomføre en ekstra, hemmelig sjekk av nordmennenes utstyr under Four Hills-turneringen. Det vil handle om ikke bare å måle bindingene, men også skiene og støvlene til spillerne for å vurdere hvilken innvirkning de kan ha på hoppene deres og om alt definitivt er kompatibelt.

En ting er sikkert – jo nærmere de endelige avgjørelsene i TCS kommer, jo flere slicks bak kulissene, uformell oppmerksomhet på detaljene i rivalenes utstyr, press på utstyrskontrollerne og FIS. I tillegg til følelsene på fjellet, er det også de som er knyttet til sport.

Kanskje etter konkurransen i Innsbruck vil det bli klart litt mer om utstyret til de norske. Konkurransen onsdag på Bergisel er berammet til klokken 13.30. en og en halv timer Før det blir det øving. Direkte dekning på Sport.pl og i Sport.pl LIVE-applikasjonen.

You may also like

Leave a Comment