Home » Her er hva som står i Washington Gov. Jay Inslee sin foreslåtte klimaplan på 626 millioner dollar er inkludert

Her er hva som står i Washington Gov. Jay Inslee sin foreslåtte klimaplan på 626 millioner dollar er inkludert

by Thure Lindhardt

Lading av elbil. (Foto av Andrew Roberts via Unsplash)

Washington-guvernør Jay Inslee sluttet seg til statlige lovgivere på mandag for å kunngjøre foreslåtte klimainitiativer på totalt 626 millioner dollar for programmer for å redusere karbon i bygninger, transport og produksjon.

«Dette er et ambisiøst forslag, men nødvendig på grunn av øyeblikkets haster og tilbyr en enorm mulighet for jobbskaping,» sa Olympias Inslee.

I fjor opplevde Pacific Northwest ødeleggende flom, skogbranner og en rekordstor hetebølge – hendelser som mange forskere sier ble forverret av klimaendringer.

I 2021 investerte regionen også mer enn 1 milliard dollar i selskaper som forsøkte å avkarbonisere staten, inkludert store sjekker for fusjonsenergi, batterier, elektriske sykler og grønn bygning. Teknikgiganter som Microsoft og Amazon har trappet opp støtten til innovasjon innen klimateknologi, og Microsofts styreleder Brad Smith deltok på arrangementet via video mandag.

I november deltok noen folkevalgte og næringslivsledere på FNs klimakonferanse COP26 i Glasgow, Skottland.

Når det kommer til å beskytte klimaet, «har vi lært av denne turen at stater som Washington og stillehavskysten – British Columbia, Oregon og California – er gullstandarden, eller hva som er mulig,» sa senator Reuven Carlyle fra Seattle.

Guvernør Jay Inslee annonserte klimaforslag i OL 13. desember. (Live-skjermbilde)

Klimapakken foreslått av Inslee omfatter fire nøkkelområder:

Avkarbonisere bygninger

Utvikle byggeforskrifter for å avvike fra naturgass i nye bygg. Implementere strengere energieffektivitetsstandarder for bygninger over 20 000 kvadratmeter, inkludert bolig- og kommersielle områder. Utvidelse av insentivprogrammer for innbyggere til å bytte fra gass og fyringsolje til varmepumper og andre rene kilder.

Ren transport

Opprett kunderabatter for nye og brukte nullutslippskjøretøy i tillegg til de eksisterende statlige momsfritakene. Refusjon vil bli tilbudt til husholdninger som tjener $ 250 000 eller mindre for individuelle søkere eller $ 500 000 for ektefeller. De gjelder for biler under $ 55 000 og for varebiler, SUV-er og lastebiler under $ 80 000.

7500 dollar i rabatt på nye elektriske kjøretøy 5000 dollar på brukte kjøretøy 1000 dollar på nullutslipp elektriske motorsykler og sykler

Tiltakene inkluderer finansiering av annen ren kollektivtransport som elektriske hybridferger, ladeinfrastruktur for elbiler, kjøp av rene busser og utbedring av sykkel- og gangveier.

Ny overvåking

Tiltak inkluderer etablering av Office of Climate Commitment Accountability for å hjelpe til med å implementere Climate Commitment Act, en lov vedtatt tidligere i år for å redusere Washingtons karbonutslipp.

CO2-fri energi og produksjon

Støttet åpningen av et produksjonsanlegg for rent aluminium og produksjonsanlegg for solenergi. Subsidier til solenergisystemer. Finansiering for forbedrede batteritester ved Clean Energy Institute ved University of Washington.

Inslee sa at finansiering vil komme fra eksisterende inntektskilder og ingen nye skatter vil kreves. Forslagene er i hovedsak guvernørens ønskeliste for lovgivere, som møtes i januar for å utarbeide utkast til nye lover. Et halvt dusin parlamentsmedlemmer og senatorer som deltok på arrangementet på mandag tilbød sin støtte.

«Vi vet at fargede samfunn, innvandrermiljøer og lavinntektssamfunn lider uforholdsmessig under virkningene av klimaendringer,» sa David Hackney, representant for Tukwila, sør for Seattle.

Hackney, hvis distrikt er mer rasemessig mangfoldig enn mange i staten, understreket behovet for å sikre at finansiering og programmer kommer de hardest rammede lokalsamfunnene til gode.

Mark Riker, eksekutivsekretær i Washington State Building and Construction Trades Council, talte også på arrangementet. Han sa at industrien hans er i konstant utvikling med tanke på avkarbonisering og at arbeidere blir opplært til å gjøre jobben.

Riker sa at rådet generelt støtter klimainnsatsen, men kan ikke støtte forslagene ettersom de blir utarbeidet på grunn av bekymringer fra arbeidere i fossilbrenselsektoren. Han er forpliktet til å samarbeide med lovgivere for å finne løsninger på disse utfordringene.

Washington har etablert seg som en pioner innen klimapolitikk, spesielt med sin Climate Commitment Act, som begrenser Washingtons karbonutslipp, og Inslee kunngjorde nylig planer om å erstatte statens flåte av biler og lastebiler med elektriske kjøretøy i løpet av de neste årene.

Carlyle bemerket at Washington har en befolkning som kan sammenlignes med andre klimaelskere som Norge, Sverige og Israel, og tar tiltak som setter staten på den globale scenen.

«Vi viser at du kan avkarbonisere og bevege deg bort fra fossilt brensel,» sa han, «mens du bygger en bærekraftig økonomi i det 21. århundre».

You may also like

Leave a Comment