Home » Hiperon Carrier, den uventede strømleverandøren

Hiperon Carrier, den uventede strømleverandøren

by Thure Lindhardt

Ingen forventet det, men det fungerer fortsatt. Det helt ferske kinesiske merket Hiperon kommer til bilverdenen med kunngjøringen av et helelektrisk selskap kalt Carrier. Med fascinasjonen til en konseptbil ble denne nye SUV-en utviklet av det europeiske bildesignselskapet One One Lab.

Spesialiteten ligger i rekkevidden på 320 kilometer, som leveres av et batteri med en kapasitet på 75 kWh. Med en bredde på 2 meter, en lengde på 5,7 meter og en akselavstand på 3,7 meter, tilbyr Hiperon LCV en nyttelast på 995 kg. Merk også at den drives av en 265 hestekrefters motor.

Dette nye verktøyet er åpent for bestillinger som starter på $49 900 tidlig i 2022 og vil bli markedsført i Nord-Amerika, Kina og Europa. Den avanserte Pro-versjonen koster $ 62 000. Merk at på det gamle kontinentet vil Hiperon Carrier bli markedsført i Tyskland, Sveits, Sverige, Norge og Danmark det første året.

Transportøren vil ikke være merkets eneste kjøretøy

Ny i billandskapet, Hiperon ble grunnlagt gjennom private investeringer og har seksten ansatte. Den kinesiske produsenten outsourcer stylingen og noen deler til ingeniørarbeidet. Imidlertid håper han «i nær fremtid» internalisere alt unntatt design. «Innen Hiperon kom vi opp med ideen om å tilby nullutslippsverktøy i forhold til den økende etterspørselen etter e-handel og raske leveringstjenester. Flere studier viser at disse tjenestene eksponentielt øker behovet for LCV og også risikerer forurensning. Jo lenger et kjøretøy blir på veien, jo mer skittent blir det«, for tiden Lu Jing, ansvarlig for Hiperon Motors. Sistnevnte forklarer at selskapet ønsker å respektere tre pilarer: design, teknologi og mål.

Les også: Hvilken salgsstrategi for kinesiske merker i Frankrike?

Foreløpig vil hyperon konsentrere seg om strømleverandører de neste to årene. Lu Jing forsikrer oss om at andre prosjekter kan se dagens lys: «Produktutvidelsen vil avhenge av suksessen til våre første kjøretøy. Hvis alt går etter planen, kan bytransportsektoren, som busser, vurderes.«.

Det kinesiske selskapet opplyser at det vil fullføre tilbudet i andre kvartal 2022 med ytterligere to modeller for å komplettere transportøren. Hiperon Hermes skal kunne frakte tolv passasjerer og er rettet mot VTC-, skyttel- og taximarkedene. Den andre modellen, Hiperon Demeter, vil være en chassis-førerhusversjon designet for å imøtekomme ulike transformerte versjoner.

You may also like

Leave a Comment