Home » Historien til Tremblant gjennom veinavnene

Historien til Tremblant gjennom veinavnene

by Peter Østbye

CURE DESLAURIERS (blå Sør)

de Prest Charles-Hector Deslauriers ble utnevnt til grunnleggerpastor i Mont-Tremblant 21. juli 1929, like før den store depresjonen. Ved ankomst skilte han seg ut for sitt engasjement, dynamikk og engasjement i samfunnet. Han innså at trelastindustrien ikke var nok til å revitalisere områdets økonomi, og da han møtte Joe og Mary Ryan, så han en mulighet for samfunnet sitt. Fader Deslaurier var et viktig bindeledd mellom landsbyboerne og turistene. En bro mellom landsbyen og fjellet.

Tradisjonen var at i begynnelsen av hver vinter skulle jentene og guttene til kapellet for å få skiene velsignet og presten passet på at ingen manglet. Han arrangerte også skidager for bygdas barn flere ganger i løpet av sesongen.

RYAN (Dobbelt svart sør)

Etter en ekspedisjon til toppen av Mont Tremblant i 1938 Joseph «Joe» Bondurant Ryan grunnla Mont Tremblant Lodge, som ble innviet i februar 1939. Den amerikanske millionæren, en våghals og våghals, skapte sammen med sin kone Mary et skianlegg i forkant av datidens teknologi når det gjelder skiheiser. Grunnleggelsen av Mont Tremblant Lodge brakte tilfeldig styrke til den lokale økonomien og bygget regionens rykte på det nordamerikanske kontinentet. Etter ektemannens død Mary Ryan administrerte stasjonen til 1965.

LOWELL THOMAS (nordblå)

Et medlem av den viktige fjelltoppekspedisjonen i 1938 med Joe Ryan og Harry Wheeler, Lowell Thomas returnerte regelmessig til Mont-Tremblant. Han sendte radionyhetssendingene sine direkte til USA, og bidro til stasjonens nordamerikanske rykte.

NANSEN (verte sør)

Denne praktfulle 6 km lange grønne bakken er oppkalt etter henne Fridtjof Nansenen stor norsk oppdagelsesreisende og det første mennesket som krysset Grønland i 1888. Han var også mottaker av Nobels fredspris i 1922. Hans sønn, Karen Nansensom var godt bevandret i ski ble ansatt av Joe Ryan for å føre tilsyn med byggingen av feriestedet og for å drive vertshuset.

JOHANNSEN (blå sør)

Nansen-stien ble brent av en annen kanadisk skilegende, Herman «Jackrabbit» Smith-Johannsen. Norsk av fødsel og Quebecer av adopsjon, han var den første store pådriveren for ski i Laurentians og andre steder.

FRIPP (svart sør)

Den tykke og atletiske veteranen fra andre verdenskrig, John Fripp ble den første ikke-europeeren som drev en større skiskole i Nord-Amerika i 1945. Joe Ryan, vinner av flere prestisjefylte løp, inkludert den heftige Quebec-Kandahar, valgte denne kanadiske kandidaten fordi han var imponert over farten på skiene! Etter årene ved roret til Tremblant Ski School spilte han to sesonger i CFL med Ottawa Rough Riders. Denne dyktige atleten ble 101 år i år!

MCCULLOCH (svart sør)

Vinner av praktisk talt alle store alpintitler i Canada og USA, Ernie McCulloch ble kåret til det halve århundrets skiløper i 1950. Med kjærlig kallenavn «Kongen av Mont Tremblant», ble han direktør for Tremblant Ski School i 1954, som han drev til 1969.

DUNCAN (blå/svart nord)

Født 31. august 1918 i Saint-Jovite, Charles «Charlie» Duncan var en del av det første lærerteamet til Alliance of Canadian Ski Instructors (CSIA), deretter ble han direktør for Mont Tremblant Ski School. Etter at han kom tilbake fra andre verdenskrig i 1945, ble han stasjonssjef. Duncan Trail er derfor til ære for denne mannen, en emblematisk skikkelse på ski i Tremblant og en innfødt i regionen.

Et annet faktum om Charlie Duncan: Sønnen hans Peter Duncan var medlem av det kanadiske alpine skilaget fra 1960 til 1971, amerikansk mester i 1965 og konkurrent ved de olympiske leker 1964 og 1968. Som TV-kommentator, spaltist for Tremblant Express og engasjert borger, liker Peter å dele sin historie om utviklingen av skianlegget Mont Tremblant.

BEAUCHEMIN (blå/grønn nord), CHARRON (blå sør) og DESSERRES (blå sør)

Turstiene Beauchemin, Charron og Desserres er tre av dem fire eiere av Mont Tremblant Resort fra 1965 til 1979 Roger Beauchemin, André Charron og Roger DeSerres.

Også i sjargongen til fjelloperatørene bærer det siste «tauet» til Duncan navnet «Pitch Lévesque» til ære for Jean-Louis Levesque, den fjerde eieren av stasjonen i disse årene.

LETENDRE (Northern Green)

Familien Letendre har lenge hatt en sterk tilstedeværelse i Mont-Tremblant-samfunnet. Letendre-banen er derfor navngitt til ære Letendre-brødrene, Alexandre, Paul og René som er mangeårige eiere av landhandelen på Lac Mercier i den gamle landsbyen Tremblant. I dag er det smørbrødbutikken.

Det var også en restaurant i snackbarstil på baksiden av butikken deres, drevet av Anette, Pauls kone. Hun installerte det eneste fjernsynet i landsbyen, noe som gjorde det mulig for landsbyboerne å se på sport, blant annet, noe som gjorde Letendre-familien til en av pionerene innen sportsrestauranter i regionen.

TASCHEREAU (Northern Black)

Oppkalt til ære for den 14e Premier i Quebec, Louis Alexandre Taschenreau, var det en av Mont Tremblants første 13 skiløyper på slutten av 1930-tallet. St-Jovite Ski Clubs ambisjon var å få unge mennesker med på ski og utvikle et konkurranseelement i regionen. , som Taschenreau samlet inn midler for å lage og navngi banen. I dette tiltaket hadde han også mye støtte fra far Deslauriers. Derfra ble også skirennet Taschenreau opprettet til ære for hans viktige rolle og engasjement for prosjektet.

Fun fact, ruten ble navngitt i 1936, to år før Joe Ryan offisielt åpnet stasjonen i 1938.

ROY SCOTT (verte Sud)

Roy Scott er en tidligere fjellsjef på 90-tallet som døde i en tragisk bilulykke en kveld da han forlot jobben. Tremblant omdøpte stien etter ham for å minnes ham.

ATLETER

MARIE-CLAUDE ASSELIN (Black North)

Trippel verdensmester, prestasjonene til Marie Claude Asselin, kombinert med hennes dynamikk og entusiasme, har gjort henne til en inspirasjonskilde for de rundt henne. Fra 1977 til 1982 konkurrerte hun i kategoriene luftfristil, ballett og mogul og vant 35 verdenscupkonkurranser i fristil.

JASEY-JAY ANDERSON (Black North)

innbyggere i Mont-Tremblant-regionen, Jasey-Jay Anderson er den mest dekorerte kanadiske snowboardkjøreren i historien, etter å ha dominert sporten sin i nesten 10 år. Han har vunnet tre verdensmesterskap og en gullmedalje ved OL i Vancouver i 2010. Anderson har også representert Canada ved seks olympiske leker inkludert: Nagano (1998), Salt Lake (2002), Torino (2006), Vancouver (2010). , Sotsji (2014) og PyeongChang (2018).

ERIK GUAY (svart sør)

En veterankonkurrent fra Mont Tremblant-regionen, Erik Guay var en av de største alpinløperne i kanadisk historie. Som verdensmester i Super-G 2017 inkluderer hans verdenscuprekord 25 pallplasser, inkludert 5 seire. Den dag i dag er han den mest dekorerte alpinløperen i landet!

GAÉTAN BOUCHER (svart sør)

En av de største Quebec-idrettsutøverne gjennom tidene, Gaetan Boucher var en eksepsjonell hurtigløper. Hans prestasjoner inkluderer å vinne en sølvmedalje ved de olympiske leker i Lake Placid i 1980 og to gullmedaljer i Sarajevo i 1984.

Andre stier representerer Tremblant gjennom sine indianere og quebecois-røtter, uttrykk eller annet. Her er noen minneverdige tittelnavn.

AMERIKANSK OG QUEBECAN FOLKLORE

ALGONQUIN (solgrønn)

Oppkalt etter innfødt samfunn som okkuperte Tremblant-området i flere århundrer.

TOBOGGAN (solblå)

Et ord med algonkisk opprinnelse, en kjelke er en flat snøslede uten løpere, der fronten er buet for å lette glidningen. Indianere brukte den til vintertransport.

TAM-TAM (verte Sud)

Et begrep som vanligvis brukes for å referere til forskjellige typer Membranfoner (trommer) av indisk opprinnelse.

WINDIGO (nordblå)

Det er et overnaturlig vesen som tilhører den åndelige tradisjonen til de Algonquian-talende First Nations.

RIGODON (Northern Blue)

de skyttergraver er folkesanger og danser som oppsto i Frankrike og ble brakt til provinsen Quebec på tidspunktet for koloniseringen av New France. Musikken er populær under religiøse festivaler i landsbyene og produseres med tradisjonelle instrumenter som treskjeer, munnspill eller fele.

UTTRYKKENE

FUDDLE DUDDLE (Blue Nords)

Dette tittelnavnet er en referanse til Pierre Elliott Trudeaus dom i Underhuset, som er mistenkt for å ha utvist et medlem av et opposisjonsparti. Han tok seg sammen og sa: kose kose »!

ØL-NED (sørgrønn)

Vakker grønn bakke, ofte dagens siste nedfart… perfekt for å koble opp under afterski!

BRASSE-CAMARADE (dobbel svart sol)

Dette uttrykket brukes først og fremst i Quebec for å betegne et bråk, enten et bråk eller en forvirring.

DYKKER

KANDAHAR (svart sør)

Denne svarte rennen har fått navnet sitt fra Quebec Kandahar Cup, en racingserie fra 1928 laget av Storbritannias Kandahar Ski Club. Selve klubben ble oppkalt etter feltmarskalk Earl Roberts fra Kandahar, en viktoriansk britisk general som var en tidlig tilhenger og giver til alpint skirenn.

ST-BERNARD (svart sør)

prester fra Savoy, Bernard av Menthon etablert et kloster i et av de høyeste og farligste passene i Alpene. Det var i dette klosteret Saint Bernard utviklet, en kjent rase av alpinhunder som fulgte munkene i deres operasjoner for å redde pilegrimer ved å bruke disse toppene.

FAKKEL (sørlig blå)

rørformet stykke brukes til å trekke ut sukkerlønnesaft. Den består av en ende som du stikker inn i treet etter å ha kuttet og en annen i form av en kran som du henger en bøtte under for å fange opp lønnesaften.

KOSSAK (dobbel svart nord)

Cossak, en mogul i nordsiden som ble brukt til verdenscuppen, ble oppkalt etter manøveren (Cossak) popularisert av pionermogulen skiløper. Jean Luc Brassard.

You may also like

Leave a Comment