Home » Hjelp til ukrainerne. Innsamling og måter å hjelpe Ukraina på. LISTE

Hjelp til ukrainerne. Innsamling og måter å hjelpe Ukraina på. LISTE

by Gunnar Garfors

Hvordan virkelig hjelpe innbyggerne i Ukraina? Hvilke pengeinnsamlinger bør du være med i for å unngå svindlere og hvor og hva slags gaver kan du gi? Vi har samlet en liste over 10 velprøvde måter du kan hjelpe de som er skadet av fiendtligheter.

Krigen i Ukraina det utføres av Russland både militært og digitalt. Angriperen angrep samtidig fra land, sjø, luft og internett. Den mektigste internasjonale gjengjeldelsen Hackergruppen Anonymous har erklært cyberkrig mot Putin og aksjonert for Ukraina.

Mange mennesker motsetter seg offisielt handlingene til russiske myndigheter, land innfører økonomiske sanksjoner og støtter nettkampanjer. Hvordan kan du hjelpe Ukraina eksternt i møte med krigen med Russland? Det er flere måter å gjøre dette på, men husk å kun velge anerkjente kilder, da svindlere vil prøve å kapitalisere på andres ulykke.

Hvordan hjelpe Ukraina? En liste over måter å gi effektiv støtte på

1) Regjeringsplattformen Pomocamukrainie.gov.pl

Plattformen vil bli lansert på lørdag (26.02.2022). pomagamukrainie.gov.plhvor på den ene siden vilje til å hjelpe og på den andre siden hjelpebehov kan meldes. PLN 37 millioner ble sikret fra den generelle reserven for bistandsspørsmål. 10 millioner hver vil gå til voivodskapene Podkarpackie og Lubelskie, 28 millioner til resten og 2 millioner til voivodskapene.

2) Polsk humanitær aksjon – innsamling til ofrene for krigen i Ukraina

Samlingen til den polske humanitære aksjonen «SOS Ukraine» er tilgjengelig på nettstedet https://www.siepomaga.pl/pah-ukraina. Pengene skal samles inn for å gi mat og hygieneartikler til de mest sårbare innbyggerne i Donetsk og Luhansk oblaster. Støtte vil bli gitt til de som er berørt av konflikten, inkludert de som flytter innenfor landet og flyktninger som kommer til Polen. Personer som ønsker å bli med på innsamlingen kan også gjøre det ved å legge ut tekstmelding om innholdet 0179440 på nummeret 72365. Prisen er 2,46 PLN inkludert mva.

3) Radio ZET Foundation – innsamling til ofrene for krigen i Ukraina

Radio ZET Foundations hjelpeinnsats innebærer å samle inn midler for å hjelpe mennesker som ble skadet i krigen i Ukraina. Pengene skal brukes til å beskytte helsen til flyktninger, ofre for militære aksjoner, som søker tilflukt i Polen. hvordan kan du hjelpe Det første alternativet er en SMS med teksten UKRAINA på nummeret 7245 for 2,46 med mva. Det andre alternativet er en bankoverføring, muligheten til å foreta en betaling og de detaljerte reglene for kampanjen finner du på nettstedet Radio ZET Foundation.

4) PMPG polske medier og «Wprost» hjelpeaksjon for ofrene for krigen i Ukraina

PMPG Polskie Media Group vil donere alle leserinntekter fra kjøpet av den nåværende utgaven av Wprost og fra alle abonnementer kjøpt i mars til en utvalgt stiftelse som hjelper innbyggere i det okkuperte Ukraina. Betaling er mulig på nettsiden https://cyfrowy.wprost.pl/oferty.

5) Polsk humanitær aksjonsfrivillighet – Frivillige ønsket å hjelpe

Folk leter etter frivillige som er villige til å støtte PAHs hjelpeaktiviteter for ukrainske innbyggere med behov for humanitær hjelp i Polen. Søknader via lenken: PAH Frivillighet.

6) Polsk Røde Kors – innsamling av penger og gaver

SAMLING: Pengene fra innsamlingen organisert av det polske Røde Kors skal først og fremst brukes til å kjøpe mat og dressinger til innbyggere i Ukraina. Betalinger for Polsk Røde Kors kan gjøres til kontonummer: 16 1160 2202 0000 0002 7718 3060 med lappen «UKRAINA». Detaljer om samlingen er publisert på PCK-nettstedet: https://pck.pl/na-pomoc-ukrainie
GAVER i naturalier akseptert av det polske Røde Kors for krigsofre er:

  • LANGSIKTIG MAT: Hermetikk, olje, sukker, pasta, mel, gryn, ris, te, kaffe, godteri, UHT-melk, hermetiske grønnsaker/frukter (f.eks. bønner, erter, mais, ananas, fersken), tomatpuré i bokser, tørket frukt , Nøtter.
  • KOSMETIKK OG KJEMI: dusjgelé, sjampo, såper, tannbørster og tannkrem, barrierekremer, bind, barnebleier, vaskemidler, oppvaskmidler.
  • LENKERspesielt for sår og brannskader: termiske tepper, sterile gasser, sterile kompresser, strikkede bånd, elastiske bandasjer, saltvannsampuller, desinfeksjonsmidler, engangshansker, sterile bandasjer, tourniquets, bandasjesakser.
  • NYE er også påkrevd tepper og soveposer! PCK ikke samler på klær.

Gjenstander kan tas med til polske Røde Kors-avdelinger: Adresser til polske Røde Kors-avdelinger.

7) Caritas – en innsamlingsaksjon for ofrene for krigen i Ukraina

Umiddelbart etter at opplysningene om krigsutbruddet ble kunngjort Caritas Polen 100.000 tildelt. PLN for aktuelle krisetiltak. Institusjonen fortsetter å skaffe midler under mottoet «Hjelp til Ukraina». Midlene som samles inn skal brukes til mat, hygienetiltak og grunnleggende materielle behov for krigsofre i Ukraina. Betalingsskjema er tilgjengelig på nettsiden https://caritas.pl/ukraina. Du kan også overføre direkte til konto 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384 med lappen «UKRAINA».

Caritas gir eksempler på hvordan de innsamlede midlene brukes:

  • PLN 100 – dette er nok, for eksempel, for å kjøpe vann og mat til en familie i en uke
  • 170 PLN – nok for eksempel til å kjøpe grunnleggende medisiner og hygieneprodukter for en eldre person
  • 380 PLN – det er nok for kjøp av produkter, for eksempel opptil 2 mat- og hygienepakker

8) Samling av det internasjonale hjelpesenteret

Det polske senteret for internasjonal bistand organiserer en nettinnsamling for å hjelpe de skadde innbyggerne i Ukraina. Betaling kan gjøres ved å bruke et spesielt skjema publisert på institusjonens offisielle nettside: https://pcpm.org.pl/ukraina. En vanlig bankoverføring kan gjøres til kontonummer 18 1140 1010 0000 5228 6800 1001 med lappen «Hjelp for Ukraina».

9) Se opp for svindlere, falske nyheter og falske pengeinnsamlinger

Ikke publiser eller overfør informasjon om plasseringen eller bevegelsen til den ukrainske hæren. Russiske tjenester sporer all data om dette emnet på nettet. Det kan redde livet til ukrainere. Sjekk alltid informasjon fra forsiden. Det er mye ubekreftet informasjon som brukes til informasjonskrigføring. Pass deg for svindlere og doner kun penger til offisielle og velprøvde pengeinnsamlinger.

10) Medisinsk senter ved det medisinske universitetet i Warszawa tilbyr assistanse til ukrainske borgere

Gratis støtte på ukrainsk inkluderer følgende områder:

– Gratis psykologisk støtte: Telefonkonsultasjoner på +48 504 123 099 finner sted på:
• tirsdager fra kl. 12.00 til 14.00
• Onsdager, fra kl. 10.00 til 13.00,
• Torsdager fra kl. 12.00 til 14.00
• fredager fra kl. 12.00-14.00.

– Døgnbesøk hos psykolog finner sted på:
• Onsdager fra kl. 15.00 til 17.00
• Torsdager, fra kl. 15.00 til 17.00,
• på fredager fra kl. 15.00 til 17.00.

– Konsultasjoner med en internist, spesialist i indremedisin, gjennomføres på:
• tirsdager fra kl. 11.00 til 14.00
• Onsdager og torsdager fra kl. 13.00 til 14.00
• fredager fra kl. 11.00 til 14.00.

Innbyggere i Ukraina tilbys også gratis:
• antigentester for SARS-CoV-2,
• Vaksinasjon mot SARS-CoV-2.

Påmelding til stasjonære besøk på vårt telefonnummer +48 22 255 77 77 eller på epost til adressen kontakt@cmwum.pl.

Vi vil også informere deg om at ukrainske statsborgere som fikk rett til lovlig opphold på republikken Polens territorium fra 24. februar 2022 på grunnlag av et sertifikat utstedt av grensevakten i republikken Polen eller et avtrykk av stempelet til den polske grensevakten i reisedokumentet, rett til gratis helsetjenester og rett til helsetjenester ved medisinsk senter ved det medisinske universitetet i Warszawa sp. dyrehage

Før tjenesten ytes, må kvalifikasjonen bekreftes, og deretter bør dataene fra de presenterte dokumentene (dato, sted, dokumentnummer og navn på utstederen av dokumentet) inkluderes i den medisinske dokumentasjonen – dokumentene skal ikke kopieres! Verifisering skjer under registrering.

Resepter utstedes i trykt form med strekkode, da personer uten PESEL-nummer ikke kan aktivere en resept med firesifret kode. Resepten skal være håndskrevet med fødselsdato i stedet for PESEL-nummer, men i dette tilfellet refunderes ikke medisinen (100 % gebyr).

RadioZET.pl

Krigen i Ukraina – de siste livenyhetene

You may also like

Leave a Comment