Home » Hongqi er lokalisert i Norge og går inn i Nederland. Med denne luksuriøse kolossen, Hongqi E-HS9. Pris? Ganske rimelig

Hongqi er lokalisert i Norge og går inn i Nederland. Med denne luksuriøse kolossen, Hongqi E-HS9. Pris? Ganske rimelig

by Peter Østbye

FAW Group planlegger å gradvis erobre Europa med Hongqi E-HS9-modellen. Bilen har vært i salg i Norge siden januar 2022 og skal etter planen leveres i Nederland i fjerde kvartal. Bilen minner om en Rolls-Royce, den har et rimelig energiforbruk også – men den er ikke så gigantisk som den virker, som leseren vår fant ut.

Hongqi E-HS9, en luksus F-SUV til prisen av en E-SUV fra Europa

Hongqi E-HS9 er en stor elektrisk SUV med maksimal kabin 6 eller 7 passasjerer. Bilen kan utstyres med batterier ovenfor Kapasitet 84 (76,5) eller 99 (90) kWhDen første tilbyr 396 enheter, den andre 465 enheter WLTP-rekkevidde, som skulle bety 338 eller 397 kilometer i blandet modus i reelle termer. Ytelsen til Hongqi E-HS9 er 405 kW / 551 hk, dreiemomentet er 670 Nm (Premium- og Exclusive-versjoner), disse parametrene sies å være nok til å akselerere en stor SUV til 100 km/t på 4,9 sekunder. Den svakeste versjonen har 320 kW/435 hk. E-HS9 ser stilig ut, og det var absolutt poenget: å gi kjøpere utseendet til en elektrisk Rolls-Royce.

Dimensjoner? Hongqi E-HS9 har en akselavstand på 3,11 meter, er 5,21 meter lang (!), 2,01 meter bred og 1,71 meter høy og vil avtvinge respekt på europeiske veier. Selv Mercedes EQS SUV er mindre enn den, og måler 5,13 meter i lengden og 1,96 meter i bredden. Med henvisning til ladekraft Bilen er svakere enn EQS, den akselererer til 140 kW. Men den støtter eksterne mottakere (V2L), en teknologi vi ikke ser hos Mercedes.

Leseren vår, Pan Tadeusz, møtte eieren av denne modellen på Supercharger. Han sa det er den mest lønnsomme store elektrikeren i Norge nå og blir det neste år [może] Få et batteri med en kapasitet på mer enn 100 kWh. Energiforbruket med vannscooterhenger er 28 kWh/100 km, uten tilhenger 20-22 kWh/100 km. Leseren vår sammenlignet bilens muligheter med Tesla Model 3 SR+ og husket også at denne slitasjen er for Norge, et land der kjøringen er ganske sakte.

På den offisielle Hongqi-nettsiden er det mulighet for å registrere seg for prøvekjøring av modellen, listen inneholder bl.a. Kina, Kuwait, De forente arabiske emirater, Kambodsja eller Senegal, men verken Norge eller Nederland. Så det er godt mulig at den europeiske debuten for merket blir litt pinlig. Vi minner likevel FAW Group om at Polen er det fjerde største markedet i Europa når det gjelder antall solgte Maybach. En slik Hongqi E-HS9 vil kunne vekke positiv oppmerksomhet her til lands, mens Maybach-produksjonen basert på EQS-SUV-en ennå ikke har startet.

Den billigste Hongqi E-HS9 Comfort koster fra 629.000 kroner i Norge. Omregnet til zloty og tatt i betraktning mva i Polen ville det være ca PLN 380 000.

Du kan være interessert i følgende annonser:

leservurdering

[Suma: 28 głosów Średnia: 4.5]

You may also like

Leave a Comment