Home » Hopp-VM: For Halvor Egner Granerud er krystallkulen mer verdt enn OL-gullet

Hopp-VM: For Halvor Egner Granerud er krystallkulen mer verdt enn OL-gullet

by Thure Lindhardt

– Man må jobbe hele sesongen for å vinne verdenscuppen, og å vinne er en ekte og velfortjent verdenscup, mens suksess i OL-konkurranse er et resultat av en dags disposisjon og flere andre faktorer, inkludert flaks – sa nordmannen i et intervju for dagsavisen «Verdens Gang».

– Derfor, på min liste over prioriteringer for sesongstart, er førsteplassen forsvaret av verdenscupseieren i sammenlagtstillingen og kun den andre gullmedaljen i Beijing. Hvis jeg klarer å ta det første poenget på OL, vil jeg kunne vinne der også – la han til.

SE OGSÅ: Historisk innvielse i Nizhny Tagil

Han understreket at han hadde gått inn i neste sesong med ydmykhet, fordi hopp er en helt annen disiplin enn for eksempel langrenn, der et konkret treningsprogram kan utarbeides og konsekvent gjennomføres. – Hopp er en sport som hovedsakelig spilles i sinnet og har evnen til å koordinere flere faktorer. Når alt er bra er det flott og det bare fortsetter å fly, men en «feil» gjør det ille og denne tilstanden kan vare en stund. Det er det jeg elsker med denne sporten, sa Granerud.

Som i forrige sesong planla hopperen svært lange opphold hjemmefra. For et år siden begrenset koronaviruspandemien og de tilhørende reiserestriksjonene mobiliteten, men – innrømmet han – det passer ham fordi han ikke liker hyppige reiser.

– Jeg liker ikke å stresse meg med flyplasser og pendle dit og foretrekker å tilbringe en dag eller to alene på hotell etter konkurransen, vie denne tiden til refleksjon og mental trening, for så å kjøre til neste konkurranse i bilen min. Det er bare mitt mentale system. I Sentral-Europa er alt ganske nært, og bare det å reise to dager i Oslo, pakke om og fly igjen setter meg ut av balanse, forklarte han.

Den første hopp-VM denne sesongen finner sted på lørdag i Nizhny Tagil, Russland.

You may also like

Leave a Comment