Home » Hopp: WM i Klingenthal: Kobayashi vant i lotto. Dårlige polske resultater

Hopp: WM i Klingenthal: Kobayashi vant i lotto. Dårlige polske resultater

by Thure Lindhardt

Den viktigste informasjonen for polske fans var at Kamil Stoch ikke vil være med i søndagskonkurransen i Klingenthal. Tapet hans var enda større fordi topphopperen vår gjorde en kjempejobb i konkurransen på lørdag hvor han ble nummer to. Hans tidligere hopp ga også grunn til å håpe på en god prestasjon, mens det søndag ble varslet at han ville være fraværende.

Ryoyu Kobayashi vant kvalifiseringen før konkurransen, og bekreftet hans gode form. I ham og i Stefan Kraft, som vant lørdagskonkurransen, bør du lete etter favorittene. Fansen til Biało-Czerwonych håpet i all hemmelighet å overraske Piotr Żyła, som hadde kvalifisert seg til konkurransen sammen med Paweł Wąski og Aleksander Zniszczol. Vi minner om at en stor gruppe polske hoppere under ledelse av Dawid Kubacki ikke dro til Klingenthal i det hele tatt, men til Ramsau i Østerrike for å pusse formen.

Paweł Wąsek var den første polakken som dukket opp i den første serien. Med sitt 121-meters hopp tok han ledelsen. Dessverre, en tid senere, viste det seg at han var blitt diskvalifisert på grunn av utilstrekkelig farge. Aleksander Zniszczoł var mye verre enn ham. Han hoppet 110,5 meter og kunne ha forventet at han ikke ville være blant de 30 beste. Det skjedde også. Piotr Żyła kvalifiserte seg til andre runde, men resultatet hans tok deg ikke ned. 124 meter ga kun 14. plass.

Daniel Andre Tande, som hoppet en halv meter lenger, var den første som knakk 130-meteren. Nordmannen tok ledelsen lenger. Senere ble været dårlig. Snøen ble til regn og hoppene var stort sett ganske korte. Kobayashi kunne imidlertid hoppe langt under disse forholdene. 129,5 meter under ugunstige omstendigheter ga ham førsteplassen. Markus Eisenbichler kom seg ikke inn på topp 30 sensasjonelt sett, Stefan Kraft og Karl Geiger klarte det knapt.

Bare én polak ble forfremmet til finaleserien. En slik situasjon har ikke eksistert siden konkurransene i Almaty i 2016. På topp tretti var det kun Kubacki på sisteplass og Andrzej Stękała på andreplass.

Klassifisering i henhold til første serie

Den andre serien startet med hopp over 100 meter og vi hadde raskt tre tyskere i ledelsen. Makten fulgte dem. Lenge spilte Kilian Peier den oppsiktsvekkende ledelsen. Sveitseren klarte 132 meter. Piotr Żyła hoppet 129 meter og ble nummer to rett etter hoppet sitt. Til slutt endte han konkurransen på 14. plass.

Han ble overrasket av Johann Andre Forfang, som fløy veldig langt. 138,5 meter var en distanse som var mye bedre enn resultatene til noen tidligere hoppere. Marius Lindvik tok ledelsen med et hopp på 141 meter. Et øyeblikk senere ledet en annen nordmann – Daniel Andre Tande, som hoppet 144 meter.

Koalisjonen på fem nordmenn ble splittet av Ryoyu Kobayashi. Japaneren hoppet 139 meter og vant den andre konkurransen i Klingenthal ubestridt.

You may also like

Leave a Comment