Home » Høringer i desember: TF1 nær laveste nivå noensinne, F2- og F5-parade, M6 lider, nyhetskanaler på vei opp

Høringer i desember: TF1 nær laveste nivå noensinne, F2- og F5-parade, M6 lider, nyhetskanaler på vei opp

by Erlend Loe

De store private kjedene har bakrus, nyhetskanalene kutter opp champagnen. Ifølge Médiamétrie hadde TF1 sin verste måned i året i desember, igjen preget av utviklingen av helsekrisen og frykt for forstyrrede feiringer av slutten av året. Samme observasjon på siden av M6 med sin svakeste måned bortsett fra sommeren. I den videre nummereringen registrerte de fire nyhetskanalene alle oppadgående trender.

også lese

publikum

Publikumssøndag: Rekord for «Children of TV», «Thalassa» på toppen, …

Høringer:

publikum

Publikum: «Les tontons flingueurs»-leder før «Murder in Troubled Waters», …

De 20 mest sette utenlandske seriene i 2021

publikum

De 20 mest sette utenlandske seriene i 2021

Hvis vi er interessert i gruppepublikum, scorer France Télévisions med en markedsandel på. best av 29,2 %, altså en økning på 0,6 poeng i løpet av et år. Gruppen rundt Delphine Ernotte, som dukket opp i husets såpeopera «Un si grand soleil» forrige måned, øker gapet mellom dem og TF1, hvis fem gratisstasjoner har forent 26,5 % av befolkningen i desemberhva som representerer et tap på 1,1 poeng på ett år, det skarpeste fallet i audiovisuelle grupper. Liten trøst, TFX og LCI hadde hver sine beste måneder i året 1,7 % og 1,3 %, en månedsrekord lik kanal 26. M6-gruppen så en tilsvarende nedgang (-1 poeng) slå seg til ro 13,8 % markedsandel. Bak dem gjør gruppene Canal +, NextRadioTV og NRJ det bedre, og publikumsandelen har en tendens til å stige i løpet av et år.

I kanaldetaljene er TF1 fortsatt i ledelsen denne gangen, men på et lavt nivå – årets laveste. Med Kun 18,6 % i desember, forsiden er ikke langt fra det laveste all-time på 18,4 % siden juli 2019, uten at noen kan krangle om sommerperioden. For kvinner som har ansvar for å handle under femti (FRDA-50), sparer førstekjeden møblene 22,4 % til det målet avtale (-0,8 poeng over et år).

«District Z» zombifiserer TF1s høringer

Hvis, som alltid, valget for Miss France 2021 ble plassert i årets beste publikum, med 7,28 millioner seere, var den siste måneden preget av fiaskoen i den andre sesongen av «District Z». Omdøpt til «District Z: Reloaded», programmet produsert av Arthur ble ofret på publikumsalteret etter bare to ukers distribusjon. Den siste utgaven nådde til og med med bare. en av stasjonens dårligste rangeringer i beste sendetid 1,57 millioner spillere 11 desember. En annen stor egenproduksjon, «Koh-Lanta», avsluttet jubileumssesongen med en synkende balanse, preget av mange kontroverser og en endring i sendedagen. Og jubileumsdokumentaren som ble foreslått 21. desember var ingen match for France 3-fiksjonen. TF1 led også i beste sendetid med «New Amsterdam» og fikk tilbakeslag med sine kinotilbud, som floppene til den nye «Pokémon» eller reprisen av «The Matrix».

Trøsten for TF1 var infoen, en sikker innsats for desember måned, for eksempel med de meget gode resultatene for Julien Arnauds «20 Hours» eller den spesielle beste sendetiden der Emmanuel Macron ble intervjuet av Audrey Crespo-Mara og Darius Rochebin . Det var forrige 15. desember 3,82 millioner franskmenn. Mer image enn publikumssuksess for kjeden, som imidlertid plasserte seg på toppen av publikum den kvelden. Finalen i håndball-VM for kvinner ble arrangert på idrettsplassen 4,30 millioner amatører Søndag 20. desember, sen ettermiddag, da Frankrike bøyde seg for Norge.

Frankrike 2 sterkt i pluss, Frankrike 3 dobbel M6

Vanlig andreplass i sammenlagt, Frankrike 2 0,6 poeng økt i løpet av et år, for en markedsandel på 14,5 % i desember 2021. Dersom Junior Eurovision Song Contest, som ble arrangert i Frankrike 19. desember og sendt på kanalen, ikke fylles opp med seere, kan nok en konkurranse med barn komme opp med betydelig økte seertall. Dette er den åttende sesongen av «Prodiges», en konkurranse for klassiske musikalske talenter, presentert for første gang av Faustine Bollaert, som hadde sin beste sesong siden 2017. I den gode nyhetsseksjonen avsluttet «On est en direct» sin første del av sesongen med rekord, og nummeret «Elysée 2022» med Eric Zemmour tok andreplassen den kvelden i beste sendetid.

Med 9,5 % markedsandel, Frankrike 3 vinner overtaket over M6 sammenlignet med november. Allmennkringkasteren oppnådde sin beste måned i året – bortsett fra sommeren – takket være kraften i sin franske fiksjon, som demonstrert av uniformen «Le squat» 28. desember med Line Renaud og Laëtitia Milot, noe som var morsomt nesten 4 millioner mennesker. Årets to siste mandager i beste sendetid smilte ikke til kjeden med to påfølgende feil: «The Big Chessboard» av Claire Chazal og dokumentaren «Merry Christmas & Happy New Year».

M6 ned på allmennheten og på husmødre

Forfall som TF1, men lenger unna det laveste på 8,0 % i juli 2020, må M6 nøye seg med fjerdeplassen. PDA-skjermer 8,8 % over 4 år og mer (-0,9 poeng over ett år) og 14,6 % over FRDA-50 (-0,7 poeng sammenlignet med 2020 i samme periode). Kraften til programmer i beste sendetid på det kommersielle målet som «Frankrike har et utrolig talent» eller «Den beste konditoren» var derfor utilstrekkelig. Lego Masters hadde en bearish retur for sin andre sesong sent i måneden med Eric Antoine. Det samme gjelder tilgang til beste sendetid for sesong 7 av «Objectif Top Chef» med Philippe Etchebest.

Bak dem er France 5 i toppform 3,6 % markedsandel – Rekord nådd i 2021 – mens BFMTV, TMC – beste historiske måned desember på FRDA-50 med 5,1 % – og Arte er i et lommetørkle kl. 3,1 % publikumsandel hver. Altice-gruppens kanal vokste med 0,3 poeng over en måned og et år, med sterke nyheter både i helsesektoren og i denne fasen av presidentvalget, spesielt preget av kunngjøringen av Erics kandidatur 30. november.

Tidenes rekord satt igjen for CNews

2,7 %, C8 har vært stabil i over ett år.

Et par kabler unna, med 2,2 % markedsandel, CNews er hals og hals med W9 (2,3 %). For fjerde gang i år har Canal + Groups nyhetskanal nådd rekorden sin og vunnet 0,5 poeng over et år. Når LCI treffer sin beste måned, som nevnt ovenfor, er det også franceinfo med 0,8 % publikumsandel av allmennheten. En terskel ble nådd tre ganger i år.

Høringene for desember 2021

mediamatmensuel1221

You may also like

Leave a Comment