Home » Høye priser driver polakker til å jobbe i utlandet. Vi tørker støv av de gamle stiene mot vest

Høye priser driver polakker til å jobbe i utlandet. Vi tørker støv av de gamle stiene mot vest

by Gunnar Garfors

Data fra Olx Praca-portalen viser at i årets første kvartal ble nesten 700 000 kandidater sendt på jobber i utlandet. Applikasjon. Det er 90 prosent. mer enn i samme periode i 2022 – skriver «Rzeczpospolita».

Interessen for å tjene i utenlandsk valuta øker, noe som også bekreftes av arbeidsformidlingene. – Den høye inflasjonen i Polen og den økonomiske nedgangen som er synlig i enkelte sektorer gjør det vanskelig Polakker er ivrige etter å se utenlands for å få muligheten til å supplere hjemmebudsjettet – anslår Tomasz Dudek, administrerende direktør i Otto Work Force Central Europe, som har en eierandel på 15 %. økning i antall søkere.

Paulina Piskor, president i Contrain-selskapet, melder at 37 prosent er klare til å ta saksofon i år. mer. – Vi blir ofte kontaktet av par eller vennegrupper som ønsker å bedre sin økonomiske situasjon. Noen ganger ferierer de i Polen for å dra nytte av sesongarbeid og ordne raskere å kjøpe en bil, betale ned et lån eller organisere et bryllup – sier han i et intervju med «Rz».

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Tyskerne stengte sine atomkraftverk. En ekspert forteller hva som skjedde den første natten

Polakker jobber i utlandet. Her er de foretrukne reisemålene

Arbeidsbyrået Gi Group melder at Tyskland og Nederland er de foretrukne reisemålene for økonomisk emigrasjon, men også reiser for sesongarbeid. Neste ut er Storbritannia, New Zealand, Frankrike, Norge, Spania, Irland, USA og Italia.

Migrasjon favoriseres av høye priser kombinert med en svekkelse av zlotyen og en høy valutakurs på euroen. I Tyskland kan du forvente en timepris på rundt 12 euro (ca. 55 PLN) og i Nederland 12,4 euro.

Det vil imidlertid ikke være lett å finne en jobb i utlandet. Data fra Olx Praca-portalen, beskrevet av Rzeczpospolita, tyder på at den økonomiske nedgangen også er synlig i Vest-Europa. Generelt har antall tilbud der falt med rundt 15 %.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment