Home » Hun lagde eggerøre med giftig sopp. «Hun trodde det var høner»

Hun lagde eggerøre med giftig sopp. «Hun trodde det var høner»

by Gunnar Garfors

Tiktokerka, for tiden fulgt av flere hundre tusen brukere, tok seerne med på en reise gjennom skogen. Hun ville lage eggerøre med kantareller. Det virker som å finne en funksjon Soppberømt for sin ekstraordinære smak, vil ikke være vanskelig.

Noen få eksemplarer var gjemt i mosen. Tiktoker-jenta krøp sammen, samlet en skogsfrukt i en plastboks og reiste hjem. Hun delte deretter en oppskrift på eggerøre med nettbrukere. Hun avsluttet oppholdet på kjøkkenet med å spise retten. Hun fablet om den «perfekte» smaken. Til slutt advarte hun alle: «Kjære dere, men grunnregelen: hvis dere er i tvil? Ikke plukk sopp.»

National Forests: Det er ikke en høne

Etter en uke ble videoen lagt merke til av statlige skogsarbeidere. «Tiktoker gikk til skog til kantarellene som eggerøren skulle lages på» – beskrev skogbrukerne. De påpekte imidlertid at soppene som ble vist i filmen … ikke var kantareller.

«Akkurat nå har videoen over en million visninger. Imidlertid trakk mange kommentatorer (noe som gjør oss veldig glade!) oppmerksomheten til soppens giftige natur. (…) Dessverre, i stedet for kantareller, giftige rever» vi leser.

Förster, som siterer medieoppslag, la til at Tiktokerka ikke hadde dratt til sykehuset, men da (mer enn en uke hadde gått siden den populære videoen) var eggerøre sannsynligvis «fordøyd».

Mer tekst under videoen.

Vi ønsker deg helse og til neste soppplukking anbefaler vi deg å ta med deg et soppatlas. Lavfrukter inneholder arbitol, som (avhengig av forbrukerens disposisjon) kan forårsake irriterende fordøyelsesbesvær» – forklarte ekspertene.

Forresten, i grafikken presenterte skogbrukere både sopp – den uspiselige appelsinreven, som kan forårsake helseproblemer, og kantarellen (en populær kantarell). De to soppene er farge, så vel som plaketter eller størrelse.

Kilder: Lasy Państwowe, TikTok

You may also like

Leave a Comment