Home » Hun skal bli leder for det polske laget. «Begynnelsen kan være vanskelig for meg»

Hun skal bli leder for det polske laget. «Begynnelsen kan være vanskelig for meg»

by Gunnar Garfors


WP SportoweFakty / Red Bull Content Pool / På bildet: Kamila Żuk

Mateusz Kozanecki


Kamila Żuk skal bli leder for det polske skiskytterlaget denne sesongen. Hun slet imidlertid med en skade på pre-season og er ikke helt sikker på formen.

Etter at Monika Hojnisz-Staręga bestemte seg for å ta en pause fra start, blir Kamila Żuk leder for det polske landslaget. I årevis ble hun ansett som et stort talent. Mens hun utmerket seg i form og ferdigheter i juniorkategoriene sammenlignet med konkurrentene, er hun mindre vellykket i seniorene.

Det kan derfor bli en nøkkelsesong for dem, der de har sjansen til å etablere seg i førstedivisjon. Men under forberedelsene i regi av trener Tobias Torgersen gikk ikke alt etter planen. Europamesteren i 2021 hadde helseproblemer.

– Helsen min var litt skjelven. Vi vet ikke om det var overtrening eller et annet problem. Jeg er nå helt restituert selv om jeg innser at starten på sesongen kan bli vanskelig for meg. I den forberedende fasen hadde vi flere tester som viste at formen er veldig høy, så jeg håper at en slik del av sommersesongen, som jeg ble ekskludert fra, ikke vil føre til tap av form eller en dårligere sesong – sa hun i «Kronika Sportowa,» og ble sitert på nettstedet til det polske skiskytterforbundet.

SE VIDEOEN: Uvanlig innvielse og forlenget pause. Hva med hopperne?
Żuk har allerede sikret seg en plass på det polske landslaget til verdenscupkonkurransen i Kontiolahti sammen med Anna Mąka og Joanna Jakiła. Den fjerde kandidaten vil bli kjent etter den interne testen som er planlagt til helgen.

Sammensetningen av herrelaget er praktisk talt kjent – Konrad Badacz dro til Obertilliach for en ungdomslagsleir, Tomasz Jakiła kom tilbake til Polen på grunn av en skulderskade. Trener Rafał Lepel har kun fire spillere tilgjengelig: Grzegorz Guzik, Andrzej Nędza-Kubiniec, Jan Guńka og Marcin Zawoł, og hvis ingenting skjer ved en tilfeldighet, vil disse fire representere oss ved de første startene.

Les også:
Ukraineren fikk melding fra russeren. Disse ordene forklarer mye
Jentene ville til Katowice. Det er et mirakel at ingen ble skadet
Hvis du vil holde deg oppdatert på sport, abonner på den daglige delen av de viktigste nyhetene. Bruk vår chatbot med et klikk HER.

You may also like

Leave a Comment