Home » Hurtigruten ønsker renere cruise

Hurtigruten ønsker renere cruise

by Peter Østbye

Hurtigruten ønsker renere cruise

Hurtigruten Coastal Express Norge har lansert en av de største grønne skipsoppgraderingene i Europa. Takket være moderne teknologi vil de renoverte skipene redusere CO2-utslippene med 25 % og utslippene av nitrogenoksid (NOx) med 80 %.

Disse oppgraderingene, som forventes å være ferdige i 2023, vil tillate passasjerer å nyte grønnere cruise på alle de syv Hurtigruten Coastal Express Norway-skipene.

« Dette er den største miljøoppgraderingen i Hurtigrutens historie og en av de største i sitt slag i Europa. Dette vil ha en reell betydning for å redusere utslippene i norske farvann som vi er så avhengige av. At en slik satsing også har betydning for lokalsamfunnene langs kysten er noe vi er veldig stolte av. sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten, Norwegian Coastal Express.

Tre av flåtens syv båter skal bygges om til hybridfartøy. Den første av disse er MS Richard With, fortøyd ved Myklebust verft på Nordvestlandet.

Skipet vil være utstyrt med splitter nye batteripakker og motorer. Neste ut er MS Kong Harald og MS Nordlys.

Tre andre skip – MS Nordnorge, MS Nordkapp og MS Polarlys – vil også bli modernisert og utstyrt med «SCR»-systemer (Selective Catalytic Reduction System (CS)). Dette vil være en imponerende reduksjon i NOx (Oxide Flåtens nyeste skip, MS Vesterålen, ble modernisert tilbake i 2019 og utstyrt med helt nye motorer og RCS-systemer.

« Målet vårt er null utslipp! Men teknologien er ikke moden nok og vi må gjøre vårt beste for å redusere utslippene med den beste teknologien tilgjengelig og forlenge levetiden til de ikoniske skipene i flåten vår. legger Hedda Felin til.

Hurtigruten Norwegian Coastal Express har inngått avtale om hybridskip med Kongsberg Maritime.

MS Richard With forlater verftet 9. august. MS Kong Harald vil da seile til Myklebust for å gjennomgå de samme oppgraderingene. Så er det MS Nordlys tur. Alle Express Côtier-skip vil bli fullstendig modernisert i første halvdel av 2023.

You may also like

Leave a Comment