Home » Husmannsprosjektet J. Cherkess-Besparnis ble diskutert med partnere fra Norge – AINA

Husmannsprosjektet J. Cherkess-Besparnis ble diskutert med partnere fra Norge – AINA

by Gabriel Scott

Et møte med partnerne til prosjektet «Unifying Creativity Center – Pragiedrulių sodyba» til den norske organisasjonen «Nabolagshager» fant sted i Panevėžys kommune.

«De siste årene har brakt positive endringer og innovasjoner innen kulturfeltet i Panevėžys – infrastrukturen til kulturgjenstander i byen blir forbedret, nye ideer blir implementert. Innbyggere i Panevėžys og gjester i byen kan allerede nyte de moderniserte lokalene til kunstgalleriet og Moigiai-bygningskomplekset til det lokalhistoriske museet. For tiden vokser Stasys Eidrigevičius Modern Art Center, som vil være engasjert i formidling av samtidskunst, raskt. I dag er vi glade for å se partnerne til et annet prosjekt som implementeres i Panevėžys – J. Čerkes Besparnis Homestead – av den norske organisasjonen Nabolagshager. Vi håper at gjennomføringen av dette prosjektet med utenlandske partnere i Skaistakalnis-parken vil gjøre det til nok et attraktivt sted for bysamfunnet, sa ordfører i Panevėžys Rytis Račkauskas.

Sentrum for kreativitet bygges for tiden på gården til J. Čerkes-Besparnis – et glasstilbygg med et areal på 350 kvadratmeter. m. utstillinger, kreative aktiviteter, konferanser, rekreasjon, hygiene etc. Økohage arrangeres i gunstige værforhold. Det er planlagt å sette opp moderne teater-, musikk- og kunststudierom, hvor ulike aktiviteter til lokalsamfunn og byboere skal finne sted.

Det er planlagt å etablere en kunstnerbolig i J. Čerkes-Besparnis-gården på Skaistakalnis-parkens territorium, hvor kunstnere kan komme ikke bare fra Litauen, men også fra utlandet som Norge, Island og Liechtenstein for å gi en eksperimentell tilnærming og nye formater på kulturlivet i byen om aktuelle kulturelle, sosiale, geopolitiske, økologiske spørsmål. Det anslås at i løpet av året kunne 6 kunstnere få plass i gården, her kunne de delta i samfunnsaktiviteter, bli kjent med skaperne av Panevėžys, organisere kreative prosesser, organisere opplæring. For å gjennomføre aktivitetene til senteret på en målrettet måte, vil ulike Panevėžys kulturinstitusjoner delta i gjennomføringen av prosjektet – Panevėžys City Art Gallery, Music Theatre, Art Theatre og andre driftige skapere og organisasjoner. Ulike opplæringskurs i kulturentreprenørskap finner sted i løpet av kurset, som ikke bare utvikler kreativitet, men også fremmer sosial endring. Her vil det være mulig å tilegne seg nye ferdigheter, bli kjent med ulike kunstområder, finne likesinnede, verktøy og rom for å implementere fødte ideer.

Verdien av prosjektet er i overkant av 1 million. Eur, hvorav 960 000. Euroen består av EU-midler. Prosjektet skal etter planen være ferdig i april neste år.

kommunikasjonsavdelingen

You may also like

Leave a Comment