Home » Hva blir den første Izera? Det er en SUV, de tekniske dataene er tilgjengelige

Hva blir den første Izera? Det er en SUV, de tekniske dataene er tilgjengelige

by Peter Østbye

Den 17. november annonserte ElectroMobility Poland, ansvarlig for utviklingen av den polske elbilen Izera, offisielt valget av en teknologipartner. Leverandøren av plattformen, som danner grunnlaget for konstruksjonen av hver bil, vil være kinesiske Geely, som i dag selger over 2 millioner biler i året. Geely Holding er et globalt selskap som eier flere kjente internasjonale bilmerker – inkludert: Volvo Cars, Lynk&Co, ZEEKR, Polestar, Lotus.

SEA-teknologien er utviklet i globale FoU-sentre i Europa og Kina av Geely Holding, og er en spesialbygd arkitektur for elektriske kjøretøy. Den er svært skalerbar – tilgjengelig for små A- og E-segmentkjøretøy så vel som for store varebiler. I tillegg kan akselavstanden justeres fra 1 800 mm til 3 300 mm etter behov.

Izera bilplattform utviklet av Geely Holding Foto. pressematerialer

Izera SUV – tekniske data

ElectroMobility Polen planlegger å bygge en modellserie av elbiler i C-segmentet. Den første modellen blir en SUV, og selskapet lover at den vil møte de høyeste teknologiske standardene. Ifølge kunngjøringen vil bilen få en femstjerners sikkerhetsvurdering i EuroNCAPs kollisjonstester. Dette betyr at kjøretøyet vil være utstyrt med en struktur og toppmoderne systemer i henhold til gjeldende typegodkjenningskrav i Europa. Autonom kjøring skal holdes på nivå to, slik at det kan forventes et arsenal av aktive førerassistentsystemer.

Izera - polsk elbil

Dimensjonene til SUV Izera ble ikke spesifisert nøyaktig. Alt avhenger av den endelige formen på kroppen. De tilgjengelige tekniske spesifikasjonene viser at bilen kan ha en lengde på 4500-4750 mm. Bredden på vognen er 1820-1850 mm og høyden er 1500-1600 mm. Bakhjulsopphenget sies å være basert på en flerleddet struktur, frontfjæringen på McPherosn-fjærben. Bremsene sies å være skivebremser, ventilert på begge aksler med elektrisk kraftassistanse.

SUV-en drives av en elektrisk og utslippsfri drivlinje. Maksimal effekt skal være 200 kW (272 hk) og gå til bakakselen. Under pressekonferansen var det til og med snakk om ytelse. Akselerasjon til «hundrevis» er estimert til 6-7 sekunder, den elektronisk begrensede maksimalhastigheten er omtrent 160 km/t.

To versjoner av batteriet skal leveres til bilen – en svakere versjon med en effekt på 51 kWh skal muliggjøre en rekkevidde på rundt 340 km, en kraftigere versjon med 69 kWh skal gi en rekkevidde på rundt 450 km. Maksimal DC-ladeeffekt er spesifisert til 150 kW, ladetiden fra 0 til 80 prosent. er beregnet til rundt 30 minutter.

Izera SUV - en prototype av en polsk elbilIzera SUV – en prototype av en polsk elbil Foto. izera

Izera fortsatt uten fabrikk

Kjøretøyene skal produseres av EMP ved et polsk anlegg, som har blitt valgt til å ligge i Jaworzno, i Schlesiske voivodskap. Byggingen er imidlertid ennå ikke startet og fabrikken eksisterer foreløpig kun på skisser.

Etter at plattformvalgsprosessen er fullført, er det på tide å velge komponentleverandører. Ifølge spesialister fra ElectroMobility Poland kan polske selskaper fra bilindustrien danne grunnlaget for å bygge en forsyningskjede for Izera. For innenlandske gründere fra bilindustrien er samarbeid med det polske elbilmerket en mulighet til å utvikle sine egne teknologier og styrke sin posisjon i markedet.

Hvorfor navnet Izera

Som representanter for selskapet EMP forklarte i 2020, skal Izera-merket bety «over landegrenser» og «legg merke til det usynlige». Selve navnet ble lånt fra geografi og refererer til Jizera-fjellene – en fjellkjede i de vestlige Sudetene som går gjennom Polen og Tsjekkia. Jizera-fjellene skal være kjente, tilgjengelige og ukompliserte, og det er slik Jizera-fjellene er.

Teknisk spesifikasjon av Izera-bilenTeknisk spesifikasjon av Izera-bilen Foto. pressematerialer

You may also like

Leave a Comment