Home » Hva blir det av John Arne Riise, Europamester for de røde, fra berømmelse til forfall?

Hva blir det av John Arne Riise, Europamester for de røde, fra berømmelse til forfall?

by Thure Lindhardt

Alt skjer veldig raskt i fotballens verden. I går opplevde noen spillere på høyeste nivå en direkte nedstigning til helvete. Dette gjelder spesielt den tidligere norske venstrebacken John Arne Riise, europamester i 2005 med Liverpool Reds. Som en sann legende om Scouserne hadde nordmannen en særdeles begivenhetsrik pensjonisttilværelse. Men han klarte å komme seg opp bakken igjen. Her er hva som skjedde med den overveldede smellen i den gamle ryggen.

Rekordholder for de fleste utvalgene med «Lovene» fra Norge, John Arne Riise huskes samlet for sin vakre venstrepote. Angripende venstreback som for lengst har fått talentet sitt til å tale i Ligue 1 eller Premier League.

Han var hjemmehørende i Ålesund og ble tidlig oppdaget. Som mange skandinaver gjorde talentet hans raskt et navn i hjembyen. Men karrieren hans tok virkelig tak i France on the Rock. I fyrstedømmet signerte han sin første proffkontrakt med AS Monaco. En viktig etappe i karrieren hans, avbrutt av to franske mesterskapstitler.

Men nordmannen spiller egentlig ikke hovedrollene og Liverpool lukter rett sommeren 2001. Så Riise skal til Anfield. Alt er raskt i lommen. John kan også spille som back på midtbanen og er spesielt avgjørende i sin første engelske sesong med 10 mål. Resten er historie, og venstrefoten hans vil være en velsignelse for de røde i flere år når det kommer til den berømte Champions League i 2005. Ankomsten av Fabio setter ham imidlertid i en erstatterposisjon, og han forlater klubben tre år senere, og kronen på verket C1. Den ekte Riise finner vi ikke lenger, men karrieren har vært veldig travel. Samt innenfor det norske utvalget, hvor det vil være en av hovedpilarene i mange år fremover.

Rett etter å ha hengt opp stegjernene gikk Riise blakk på grunn av dårlige bankinvesteringer. I konkurs går nordmannen en ny vei. Han prøver å omskolere seg i fotballens verden ved å ta på seg sportssjefens kostyme. For dette nye profesjonelle eventyret meldte han seg på i januar 2019 med den maltesiske klubben Birkirkara FC, som spiller i den lokale Premier League.

Men bare tre måneder etter ankomsten til Middelhavsøya forlot han stillingen av «personlige årsaker». Noen måneder senere overrasket den tidligere ASM igjen og startet profesjonell poker ved å grunnlegge sitt eget lag. I 2018 deltok han i World Series of Poker i Las Vegas.

For noen måneder siden kom han tilbake til fotballens verden. Riise er i dag hovedtrener i Flint Tonsberg, en norsk tredjedivisjonsklubb. Nylig førte en smertefull hendelse til at navnet hans dukket opp igjen på nyhetene. Den tidligere forsvareren ble utsatt for en bilulykke mens han var sammen med sin 19 år gamle datter Ariana. Heldigvis kom de seg unna uskadd.

You may also like

Leave a Comment