Home » hva du (også) bør huske fra idrettshelgen

hva du (også) bør huske fra idrettshelgen

by Thure Lindhardt

Öui kvalifiserte Blues seg til 2022 FIFA verdensmesterskap i Qatar ved å spille 8-0 mot Kasakhstan på Parc des Princes lørdag 13. november.

Ja, Frankrikes XV dominerte logisk Georgia på søndag, dens andree Seier på høstturneen før sjokket mot All Blacks lørdag 20. november.

Men det var andre ting som skjedde denne helgen som du kanskje har gått glipp av.

De tre helgetimene

  • Du vil ikke røre motstanderens bil
Lewis Hamilton (til venstre) og hans rival Max Verstappen etter den brasilianske Grand Prix i Sao Paulo søndag 14. november.

Kampen om tittelen Formel 1-verdensmester raser mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen. Men denne helgen skapte den brasilianske Grand Prix et rot rundt de to førerne utenfor Interlagos-kretsen. Fredag ​​kveld, på slutten av kvalifiseringen, og så igjen på lørdagen før sprintrennet (slik at startnettet for søndagsløpet kunne defineres), ble de to deltakerne på audition av marskalkene.

Briten ble diskvalifisert fra å kvalifisere seg på grunn av en ikke-kompatibel DRS (en enhet på bakvingen som tillater en fartsøkning), mens Max Verstappen ble bøtelagt med 50 000 euro. Årsaken? Bilder sirkulerte på sosiale nettverk der nederlenderen bare rørte vingen til sin rival. Denne handlingen er forbudt da de beste bilene i kvalifiseringen er underlagt parc fermé-reglene. Forklaringen fortsatte på ruten som Lewis Hamilton gjorde sin 101 erobrete Karriereseier på slutten av et vanvittig comeback siden 10. januare Plasser på startruten. Tre løp før sesongslutt er han kun 14 poeng bak Max Verstappen

  • Du vil definitivt gjøre entré i de store ligaene

Carlos Alcaraz avsluttet 2021-sesongen med stor suksess med å vinne tittelen på Masters NextGen i Milano på lørdag, som samler åtte håp om verdenstennis under 21 år. Den spanske nugget, presentert som arvtaker til Rafael Nadal, dominerte amerikaneren Sebastian Korda 4:3 (5), 4:2, 4:2 i finalen. Som 18-åring følger han italieneren Jannik Sinner, 10e global. Alcaraz, fortid fra 141e Verdensplass i januar på 32eHan trakk alles oppmerksomhet i år, spesielt med en seier i ATP 250-turneringen i Umag (Kroatia) i juli, en 3. plasse Runde på Roland Garros og en kvartfinale i US Open. For neste sesong vil han definitivt spille for proffene, kanskje med ambisjonen om å delta i Masters Tournament (nå kalt «ATP Finals»), som samler de åtte beste spillerne på ATP-rankingen. Novak Djokovic, som spilte i Torino frem til 21. november, sikter mot sin sjette kroning til Roger Federer.

Spanjolen Carlos Alcaraz, 13. november 2021, i Milano, etter sin seier på Masters Next Gen mot amerikaneren Sebastian Korda.
  • Din olympiske drøm, du kommer til å gi opp

Etter to seire på to kamper, måtte det franske ishockeylaget for kvinner bare over ett hinder søndag for å vinne en historisk første deltagelse i de olympiske leker i anledning kvalifiseringsturneringen til de olympiske leker i Beijing (4.-20. februar) . . Men det var stort: ​​Sverige, en av referansenasjonene som har deltatt i alle olympiske turneringer og kvinners hockeyprestasjon i OL siden 1998, vant bronse i 2002 og sølv i 2006. Etter en forestilling full av oppofrelse, gikk franskmennene svært nær bragden (3:2) mot storfavorittene i denne turneringen, som ble spilt foran hans publikum i Luleå.

Helgebildet

Spanjolen Pol Espargaro fikk et alvorlig fall i den tredje frie treningsøkten i Valencia Grand Prix lørdag. Han var ved bevissthet, men kunne ikke reise seg selv. Repsol Honda-rytteren gjennomgikk deretter tester på sykehuset som ikke viste brudd eller alvorlige skader. Nummer 44 med syv pallplasser i MotoGP trakk seg for kvalifiseringen og deretter for løpet som ble vunnet av Francesco Bagnaia søndag.

Forklaringen på helgen

«En slik poengforskjell mot verdensmesteren har aldri skjedd med oss»

I sin andre høsttest gjorde de franske kvinnenes XV et sterkt inntrykk på lørdag i Pau ved å påføre New Zealand (38-13), regjerende verdensmester, en seks-mot-en-snubb. Nok til å glede Les Bleues daglig leder Annick Hayraud mindre enn ett år før verdensmesterskapet i 2022, som arrangeres i New Zealand. Dette er deres tredje seier på rad siden 2018 mot Black Ferns, som ble slått to ganger av England i november. Les Bleues, som allerede var langt overlegent sørafrikanerne (46-3) i den første duellen i serien deres 6. november i Vannes, møter Black Ferns igjen lørdag 20. november i Castres for å avslutte høstturneen.

også lese Det franske rugbylaget for kvinner korrigerer New Zealand

Helgens idrettsutøver

Som hvert år åpner skiskyttersesongen i Sjusjøen. På dette møtet kan de beste skiskytterne sette seg selv på prøve to uker før selve avsparket til verdenscuppen 27. og 28. november i Östersund (Sverige). Franske Julia Simon startet lørdag sesongen sin perfekt med seier på sprinten foran norske Marte Olsbu Roeiseland og Tiril Eckhoff, vinner av siste verdenscup (general og sprint). Skiskytteren fra Les Saisies gjorde forskjellen på skytebanen ved å være den eneste i topp 5 som signerte en 10/10. Søndag ble hennes landsmann Chloé Chevalier nummer toe av massestarten, bak norske Ingrid Tandrevold.

Helgefiguren

26

Rossi, det er over. I en alder av 42 tok den ni ganger italienske verdensmesteren for motorsykkelhastighet Valentino Rossi, et absolutt ikon for sin sport, farvel til MotoGP på søndag i anledning hans siste Grand Prix i Valencia og etter 26 sesonger. «Legen» dominerte det første tiåret av XXIe Century, med syv titler i 500 cm3 og MotoGP mellom 2001 og 2009 med Honda, deretter Yamaha. Han forlot scenen med en enestående banerekord: 115 seire, 89 av dem i MotoGP (rekord), 235 pallplasser, hvorav 199 i MotoGP (også rekord) og den lengste karrieren i den fremste klassen for motorsykkelracing.

også lese MotoGP Valencia Grand Prix: Valentino Rossi trekker seg, seier for Francesco Bagnaia
Italieneren Valentino Rossi vant de enstemmige anropene til

Helgens quiz

You may also like

Leave a Comment