Home » Hva er nytt i Zarasai 5 nyheter som gjør dette feriestedet verdt

Hva er nytt i Zarasai 5 nyheter som gjør dette feriestedet verdt

by Thure Lindhardt

Ny underholdning på Big Island

Det svært populære underholdningsrommet byr på enda flere aktiviteter i år. Øyas badeland WakeInn venter på feriegjester med nye aktive vannaktiviteter – opptil 15 figurer av vekkestasjonen, renoverte rekreasjons- og fritidsfasiliteter og 100 senger.

Foto av R.Keršis / Big Island Zarasai

Om sommeren tilbyr det moderniserte kulturområdet i den lille dalen på øya Zaras eksepsjonelle muligheter til å organisere aktiviteter som oppfyller moderne forventninger både innendørs (lukket hall) og utendørs (furummiteater), og tilbyr et bredt utvalg av kulturelle tjenester – Konserter , utstillinger, utstillinger, utdanning.

R.Kersio nuotr./Didžioji sala

R.Kersio nuotr./Didžioji sala

Sesongens nyheter er at de som ønsker en rolig ferie midt i naturen kan spasere langs bredden av Lake Zarasas, som strekker seg over hele øya. Renovering og montering av eksisterende fortau og sykkelveier, huskepark og rekreasjons- og fritidsområder er allerede i gang.

Fornyet Lake Zarasaiitis

Zarasai er omgitt av syv innsjøer, et virkelig paradis for vannsportentusiaster. Ved siden av badelandet finner du et utendørs svømmebasseng med et 10 meter høyt stupebrett, hvor offentlige rom ved innsjøen Zarasaiitis vil bli ferdigstilt i år og en aktiv rekreasjonsinfrastruktur vil bli installert.

Foto av R. Kiburt / Lake Zarasaiitis

Foto av R. Kiburt / Lake Zarasaiitis

De offentlige områdene i området ved Zarasaiitis-sjøen vil bli satt opp, de eksisterende vil bli renovert og nye gang- og sykkelstier, sandvolleyballbane, belysning, vannforsyning, kloakk og elektrisitetsnett vil bli installert, stranden vil bli installert. settes opp, vil noen trær, busker og planter bli hogd ned.

Lake Zarasaiitis vil også være utstyrt med aktiv rekreasjonsinfrastruktur (utendørs treningsutstyr, lekeplass, piknikområder) og liten arkitektur (benker, sykkelstativer, søppelbøtter, garderober).

Laipyniai-parken

Foto av R.Keršis / Laipyniai Park

Foto av R.Keršis / Laipyniai Park

Allerede i juni inviteres alle til den nye idretts- og velværeparken, som ligger ved siden av campingplassen «Zarasai» og passer for funksjonshemmede, familier, unge og barn. Her finner du ikke bare en 90-talls hinderløype i trærne, men også en rundtur til Putinøya på landsbygda, treningsutstyr, en sti for funksjonshemmede på bakken og … i trærne.

Undervannskino

I august arrangerer Zarasai kultursenter i Litauen en undervannskino, hvor besøkende til byen Zarasai kan se legenden om skapelsen av byen Zarasai i 3D på en skjerm nedsenket i vann.

Omorganisert eik stelmužė

VSTT Foto / Eik Stelmužė

VSTT Foto / Eik Stelmužė

Eiken Stelmužė er utstyrt med 4 nye trestøtter, som forsiktig støtter de fortsatt levende og løvrike stammegrenene. En original informasjonsstand ble satt opp ved siden av eiketreet Stelmužė.

VSTT Foto / Eik Stelmužė

VSTT Foto / Eik Stelmužė

Besøkende kan gå inn i den som om de var i Stelmužė-eiken og dermed se størrelsen på den mektige eiken og lese interessant informasjon om historien til treets gamle mann og området rundt.

Begivenheter i 2021

Begivenheter i 2021

Kjære og allerede testet ting

I sentrum kan du leie enkle og elektriske sykler og scootere og sykle rundt i byen, Zarasai og området rundt.

Utforsk den nybygde sykkelstien rundt Zarasas-sjøen på sykkel Slyninka vannmølle med nybakt brød, bringebærpannekaker, en kulinarisk arvmeny. Her finner du brødopplæring og guidede turer gjennom den 300 år gamle bruket.

bilde

Bilde «Lake in Litauen» / Slyninka vannmølle

Visittkortet til byen Zarasai ligger 17 meter over klippen Zarasai evalueringsgruppe. Det som følger er en tursti som fører til Great Island ved bredden av Lake Zarasas.

Ved siden av takstområdet finner du Zarasai regionale museum med konstant oppdaterte utstillinger og et moderne offentlig bibliotek i Zarasai District Parish, som passer for hele familien Det er Utsiktsplattform på taket, Kaffeklubb, lekerom for barn, internett, kino …

For jobbsøkere – Zarasai samarbeidsrom (Zarasai HUB). Alle som vil prøve fjernarbeid inviteres til Zarasai.

Zarasai Cooperation Room (Zarasai HUB)

Zarasai Cooperation Room (Zarasai HUB)

Grazutė og Sartai regionale parker inviterer til besøkssentrene i parkene, hvor parkenes ekstraordinære verdi (unikt landskap, ekstraordinære natur- og kulturverdier, unikt biologisk mangfold, immateriell kulturarv) presenteres på en tiltalende måte og turveier presenteres. Renoveringen av Savaša Cognitive Trail er planlagt i år. Gražutė RP har utviklet 3 tematiske pedagogiske leksjoner (oppgaver) for utendørsaktiviteter for de yngste, seniorer og hele familien.

I Graz Regional Park er det ikke beliggenheten, men eiendommen som leder. Det er Salako St. Komplekset til Jomfru Maria Sopulinga-kirken. Det er et ekstraordinært tre fra det tjuende århundre. Komplekset av tidlig historicisme, hvis unike er det 72 m høye kirketårnet.

Kontis Šatūnas / Wikimedia Commons / Salako Švč.  Jomfru Maria Sopulinga kirke

Kontis Šatūnas / Wikimedia Commons / Salako Švč. Jomfru Maria Sopulinga kirke

Grazutė Regional Park ligger i den innsjølignende delen av Litauen. Pittoreske åser med store hauger får deg til å tvile et øyeblikk på om parken virkelig er i Litauen. Parken har den nest største i Litauen Antalieptė-lagunen (1911 ha), hvis kystlinje er lengre enn 160 km. Ingen annen bukt i Litauen har så mange bukter, forskjellige sund, halvøyer og øyer. Ikke rart, for Antalieptė-lagunen ble skapt ved å demme opp de øvre delene av Šventoji, hvor det tidligere var 26 innsjøer. Alt dette er lett å komme til når du sykler på den nyeste 10,5 km lange kognitive turstien «Šventosios Upland» i Grazutė Regional Park.

Skjønnhetsreg.  Bilde av parken / den kognitive ruten til Ventoji-høylandet

Skjønnhetsreg. Bilde av parken / den kognitive ruten til Ventoji-høylandet

Ligger i parken Tiltišks mølle – Radiomuseum Jeg ser frem til en travel sommer og besøkende. Planen er å reise med dem gjennom en verden av gamle radioer, ha det gøy på retrodiskotekene som arrangeres av diskoteker, og nyte de historiske platekveldene. Museet tilbyr pedagogiske programmer, spill og smaksprøver av nærliggende snegler. Håndverker Gediminas Kairys inviterer alle som ønsker å lære om treskjæringshåndverket i nærheten av vannmøllen Tiltiškė i Degučiai.

Tiltišks mølle - Radiomuseum

Tiltišks mølle – Radiomuseum

Besøk Sartai Regional Park fra mai til juni Fjernundervisningsvei. I den vokser en stor familie av litauiske orkideer – aprikoser. Her kan vi finne 14 typer av det. Besøkte

Ved besøkssenteret i Sartai Regional Park kan du ta en interaktiv omvisning i Dusetos – en by med historie.

Erik Čypas, treskjærer – sertifisert folkekunstner som grunnla Sartai Regional Park Håndverkssentersom lager skreddersydde treskjæringer og organiserer undervisningsopplegg for de som vil lære å skjære.

Ikke glem å komme innom Kultursenter Dusetos kunstgalleri. Her arrangeres kunst- og fotoutstillinger, friluftsliv, symposier, informasjonspublikasjoner og kunstalbum. Her finner du klassiske og populærmusikkkonserter, kreative kvelder, filmer og forestillinger. Utstillinger av kunstnere fra Dusetos-regionen er spesielt populære.

Moroa i naturen inviterer deg til å fornye aktivitetene hvert år Sartai Active Leisure Centre, som tilbyr kajakkpadling og/eller sykling og har mer enn 10 interessante ruter som du kan finne her https://sartualc.lt/

Zarasai-regionen har både overnatting og hva du kan prøve. Distriktet og byen mottar gjester fra over 60 tilbydere av bygdeturisme og overnatting. Det finnes flere spisesteder i Zarasai, inkludert Monopolis Restaurant og den nærliggende Resto Bazar Café. Den nyåpnede Bistro Zarasai og Sodai-konditoriet Lietaus åpnet dørene for besøkende, hvor produkter fra lokale produsenter kan kjøpes. Besøkende venter på kafeene «Svaja», «Diana», «Idyll», «Two Elephants». I år finner du også en fortauskafé på Big Island of Lake Zaras.

Gjester er velkomne i nærheten av Dusetos Vasaknai herskapshus. De historiske, autentiske omgivelsene, stillheten til innsjøen og den flere hundre år gamle lindeparken skaper en spesiell aura som en gang ble likt av de ærverdige familiene Radvilas, Pliateris og Tiškevičiai. Låven fra 1700-tallet har blitt rekonstruert ved å sammenføye de gamle stein- og murveggene med solide eikekonstruksjoner, glass og granitt. Herskapshuset ble restaurert på 1700-tallet. drev et bryggeri som nå tilbyr seks typer ufiltrert, levende øl.

Bilde av den litauiske palass- og herregårdsforeningen / Vasaknų herregård

Bilde av den litauiske palass- og herregårdsforeningen / Vasaknų herregård

Vil du bli kjent med hele Zarasai-regionen? – Bruk Zarasai-regionens mobil reiseguide-app (http://arcg.is/1bjzjO). Her finner du 74 besøksforslag, 18 kontakter for undervisningsopplegg og omvisninger. Eller bare ta kontakt med Zarasai Public Institution Tourism and Economic Information Center. Du kan finne kontaktene våre http://www.visitzarasai.lt.

You may also like

Leave a Comment