Home » Hva kan vi forvente i 2022?

Hva kan vi forvente i 2022?

by Gunnar Garfors

Italia på taket av Europa, Messis første tittel med Argentina, hans avgang fra PSG, tilbakekomsten av Cristiano Ronaldo til United, den overraskende LOSC-tittelen … følelser for fotballfans, etter de uunngåelig mindre gledelige i 2020. Men med høytiden i full gang og med den sporten vi elsker så mye (unntatt i England, selvfølgelig), er det nå på tide å ta en titt på det neste året. Og menyen lover å bli spesielt raus igjen.

En vanvittig sesongavslutning i perspektiv

PSG-Real Madrid, Chelsea-Lille eller til og med Inter-Liverpool, for ikke å snakke om Atlético-Manchester United. Som hvert år lover sluttfasen av Champions League å bli spennende, med to nye franske klubber i starten. På den ene siden, PSG, dets stjerner, dets uforholdsmessige ambisjoner og et nesten brodermordsoppgjør med Real Madrid i en sjokktilstand som er dominert av gjenforening. På den annen side en uspillbar LOSC på den europeiske scenen siden begynnelsen av november, som til alles overraskelse er den første i sin gruppe eller nærmest et angrep på den forsvarende mesteren. Ikke mer og ikke mindre.

Samtidig vil fans av fransk fotball fortsette å vibrere over de europeiske suksessene til våre seks representanter, som alle fortsatt er med i konkurransen. Og mens Marseille skal prøve å kvitte seg med Qarabag, venter Lyon, Monaco og Rennes stille på resten av hendelsene. På andre siden av kanalen lover kampen om tittelen mellom Manchester City, Liverpool og Chelsea å bli skremmende, mens kampen om den italienske kronen med de to Milanerne som hovedkarakterer bør holde oss i gang også.

Et overgangsvindu som forventes mer enn noen gang

Sommerovergangen i 2021 var helt gal med avgangene til Messi og Cristiano Ronaldo. Argentineren forlot Barça hele livet da det virket umulig mens portugiseren fant sin første kjærlighet i Nord-England. Men det som forberedes denne sommeren overgår likevel auraen fra de to idolenes reiser i 2010. Om noen måneder tyder alt på at deres etterfølgere, de to mest lovende spillerne i deres generasjon, vil dukke opp i nye farger.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Signeringen av Kylian Mbappé i Real Madrid er ventet og vil ikke være så overraskende, selv om Leonardo de siste dagene har gjentatt at han fortsatt tror på en forlengelse i klubben i hovedstaden. Men hvor skal Erling Haaland spille? Nordmannen forventes å forlate Dortmund, men hvor? Også hos Real? For å gjenopprette en rivalisering på toppen av La Liga på Barça? Erstatte Bondys barn i PSG? I Premier League, landet med farens tidligere bedrifter? Alt virker åpent og såpeoperaen har bare så vidt begynt.

En mondial som dessert

Fremfor alt kommer imidlertid begivenheten som alle venter på i år 2022, for en gangs skyld på slutten av året: VM. En turnering der det ikke er mulig å bli kvitt de mange tilfellene av korrupsjon som omgir den, pluss den fullstendige uvitenheten om menneskerettigheter fra arrangørlandets side. En situasjon som reiser spørsmålet om boikott fra de kvalifiserte landene, som foreslått av en norsk utvelgelse som ikke klarte å kvalifisere seg.

Faktum er at det franske laget vil reise til Gulfen fra et sportslig synspunkt for å forsvare en verdensmestertittel som ble vunnet i Russland for snart fire år siden. Med en retur av Karim Benzema, en stadig mer imponerende Kylian Mbappé og opplevelsen av euroens desillusjon, håper bandet å ta slutt igjen i Deschamps. Eller i det minste komme seg ut av gruppespillet, noe de tre siste forsvarende mesterne ikke klarte.

You may also like

Leave a Comment