Home » Hva med det unge spøkelset? – Jelonka.com

Hva med det unge spøkelset? – Jelonka.com

by Gunnar Garfors

Seniorklubben «Młodzi Spirit» arrangerte en musikalsk åpning av hagen med en vårkonsert av Sybiraczek og Kresowian og Sokolik. Og 4. juni kl 11 blir det Åpne Danser på Norwegian Park Fitness and Circle. Gratis inngang.

mai-arrangementer i seniorklubben «Jugend mit Esprit»

Cieplice sosial hage
Vårkonserten til Siberians og Kresovians og Sokolik i anledning åpningen av Cieplice Social Garden sammen med en felles grilling tiltrakk gartnere og venner av seniorklubben «Young Spirit». Ewa Zielonka, initiativtakeren til samfunnshagen, takket Irena Nowak, presidenten for ROD «Skalnik», med et bilde for den varme velkomsten blant kolonigartnerne. Ved denne anledningen malte fru Ewa Szymeks barnebarn hekkeboksen, som allerede henger på epletreet. Seniorene hadde med seg forfriskninger i form av kaker, croissanter, salater, pølser og blodpudding. Det ble også smakt av fruktene i hagen i form av reddiker og gressløk. Det er også en utstilling på gjerdet som viser historien til den sosiale hagen og dens metamorfose.

«For å leve» … «Nok en» kveld med poesi av Janusz Jachnicki
Poetekveld av Janusz Jachnicki med tittelen «Å være mer» …. Poeten sang sin originale sang, som var inkludert i hans siste bind, og seniorene sang refrenget. Vakre dikt tok deltakerne med inn i kjærlighetens magiske verden, inn i et overraskende land av humor og fikk meg til å tenke på sjarmen til gamle karakterer. Strålende punch-linjer, lest av Młodych Spirit, gjorde det mulig å føle følelsene som fulgte forfatteren i skapelsen av verkene hans. Takk for en hyggelig kveld og vi inviterer til neste møter i seniorklubben «Jugend im Geiste».

Yoga på stoler
Avslappende yoga på stoler med den fantastiske Małgorzata Śmiechowska satte vår «unge ånd» fra seniorklubben i en dyp tilstand av konsentrasjon. Seniorer likte puste- og tøyningsøvelsene og spurte allerede om vanlige workshops. Øyeøvelser var også veldig viktige, som dessverre knapt noen husker hver dag.

Konsert med sunget poesi og makrobiotikk med Maria Maczkowska
En konsert med sunget poesi av forfattere fra Krkonoše-fjellene med tittelen Whispering My Thoughts av Zbyszek Jurczenko og Makrobiotics med Maria Maczkowska, også en poet, fant sted i går som en del av onsdagsmøtene til Seniors» Club Young Spirit. Vi er glade for at vi fikk muligheten til å samle to fremragende artister fra Jelenia Góra-regionen. Seniorer lyttet til vakre dikt, blant annet av Kazimierz Pichlak, og laget en urtesalat sammen, blant annet fra Cieplice samfunnshage. Det var også brennesle-te og sunne oppskrifter på krydderblandinger av Maria Maczkowska.
Singing in the Circle – fantastisk diafragma, vokal og uttrykksfulle øvelser i musikalske rytmer med den lokale artisten Agata Szmigrodzka. Seniorene velger repertoaret selv, for det meste polske stykker. Alle som liker å synge i en sosial setting kan delta. Du trenger ikke registrere deg, bare stikk innom.
Vi inviterer deg hjertelig til neste møte.

juni 2022 planlagt. Seniorklubb «Ungdom med Esprit»:

– Poesikveld av Krzysztof Kazak – 1. juni 2022 (onsdag) kl. 16.00 Gratis inngang (ingen påmelding nødvendig, bare stikk innom). Krzysztof Kazak, et medlem av seniorklubben «Młodzi Spirit», som er født og bor i Cieplice Śląskie-Zdrój, vil fremsi vakre dikt relatert til dette pittoreske spa-distriktet Jelenia Góra. Humoristiske og overraskende sanger tar deg med inn i en interessant verden av rim og steder kjent for lokale innbyggere. Krzysztof Kazak er utdannet ved fakultetet for maskinteknikk ved Wrocław University of Technology. – Jeg elsker seiling, kajakker, ski og sykler og de sosiale aktivitetene jeg lærte i studietiden. Jeg skal lære birøkt etter pensjonisttilværelsen. Jeg føler at jeg gjør noe viktig ikke bare for meg selv, men også for mine pårørende – understreker poeten. De første rimene skapt av Krzysztof Kazak var som svar på brorens brev skrevet i vers. – Påfølgende versforsøk knyttet til spesielle familieanledninger, møter med venner og hendelser som gikk dypt inn i mitt hjerte og sinn. Mine rim er kronikken i livet mitt – la han til.

– Åpne danser i Norsk Park – Fitness og sirkeldanser – 06.04.2022 (lørdag) 11.00 Gratis inngang (ingen påmelding nødvendig, bare stikk innom). Norsk park, steinscene, danser finner sted i den kreative havnen når det regner. Dansefinale av treningsdans og sirkeldanser organisert av energiske Barbara Szoka og artisten Agata Szmigrodzka for deltakere på seniorklubbmøtene «Young Spirit» og mer. Vi inviterer alle som liker å danse i vakre omgivelser, f.eks. B. i Norsk Park (åpen form – alle som liker å danse kan være med). Det er også en oppsummering av seniorklubbens dansesesong i Przystań Twórcza.

– Workshops «Sang og bevegelse» med skuespiller Karolina Wojtko – 8. juni 2022 (onsdag) timer. 16.00 Gratis inngang (ingen påmelding nødvendig, bare stikk innom). Karolina Wojtko er en skuespillerinne i musikkscenen og en sanger. Vinner av mange musikk- og teaterfestivaler, inkludert: OFPA i Rybnik 2019, Stachuriada 2019, MonoArt Festival i Oleśnica 2016. – Manus, regi og skuespill av International Festival of Greek Song i Zgorzelec og vanlige musikalske sammenkomster «Til mikrofonen takk» ( musikkteater i Imparcie, Wroclaw). Opptredener i finalen: for Golden Tarka i Iława, «For the Golden Tower» på jazzfestivalen i Czchów, på Song and Ballads Festival i Toruń, på Poetry Song Review i Minsk Mazowiecki.

– Nasjonaliteter og etternavn med Stanisław Firszt – 15. juni 2022 (onsdag) 16.00 Gratis inngang (ingen registrering nødvendig, bare stikk innom). Nasjoners historie og opprinnelsen til etternavn blir fortalt til seniorer av den kjente historikeren og arkeologen Stanisław Firszt. Dette vil være en mulighet til å stille spørsmål om spesifikke etternavnsavslutninger og nasjonal opprinnelse. Det blir rikelig med anledning til å snakke om aktuelle hendelser.

– Social Garden Cieplice – 3., 10. og 17. juni 2022 (fredag) 11.00 Gratis inngang (ingen påmelding nødvendig, bare kom innom). Vi inviterer deg hjertelig til å designe den sosiale hagen i Cieplice (rett ved siden av hovedkvarteret til den kreative havnen) sammen. Frisk luft, godt selskap, felles diskusjoner, planlegging og hyggelig arbeid venter oss – for alle, etter muligheter og behov. Samling i den kreative havnen.

– Singing in a circle – 2. og 9. juni 2022 (torsdag) kl. 11. Gratis inngang (ingen påmelding nødvendig, bare stikk innom). Seniorer synger vakre polske sanger, både moderne og folkemusikk, sammen med Agata Szmigrodzka. Deltakerne på møtet velger selv repertoar. Dette er en fantastisk måte å øve på pust og diksjon. Alle som liker å synge i en sosial setting kan delta. Bare kom.

You may also like

Leave a Comment