Home » Hvem skal erstatte Ole Gunnar Solskjær? Fem kandidater til Manchester United til å ta over

Hvem skal erstatte Ole Gunnar Solskjær? Fem kandidater til Manchester United til å ta over

by Thure Lindhardt

Ole Gunnar Solskjærs periode som Manchester United-trener var endelig over søndag da nordmannen ble sparket etter et ydmykende 4-1-tap mot Watford.

Solskjær har ikke vunnet et trofé på Old Trafford på nesten tre år, og påtagelig fremgang etter å ha endt på andreplass i Premier League forrige sesong har blitt feid bort med et tap på fem kamper i de siste syv ligakampene.

United er allerede 12 poeng bak toppen av tabellen og klubben har varslet at de vil ansette en midlertidig manager ut sesongen før han får en fast stilling.

Her tar vi en titt på fem av toppkandidatene til å etterfølge Solskjær:

Zinedine Zidane

Forventningene var høye til at United skulle utfordre store trofeer denne sesongen etter å ha signert serievinnerne Cristiano Ronaldo og Raphael Varane og kantspilleren Jadon Sancho verdt 73 millioner pund (100 millioner dollar).

Tre av Ronaldo og Varanes Champions League-titler ble vunnet av Zidane i Real Madrid, og franskmannen er også en gratis agent etter å ha avsluttet sin andre opptreden med de spanske gigantene i mai.

Zidane har vist seg å være en mester i å gjøre om en stjernegruppe til en i Madrid, hvor han også vant to La Liga-titler.

Dette er akkurat hva United trenger, og deres globale profil matcher merkevarebyggingen som de engelske gigantene har foretatt seg de siste årene, noen ganger på bekostning av et høyt presterende lag på banen.

Han er angivelig den foretrukne utfordreren for klubbens amerikanske eiere, Glazer-familien.

Brendan Rodgers

Det åpne alternativet på hjemmemarkedet for United er Leicester-sjef Brendan Rodgers.

Nord-irerens fortid som Liverpool-manager kan utelukke ham for mange United-fans, men mellom 2012 og 2015 gjenoppbygget han ryktet sitt for tre år på Anfield.

Rodgers har bevist at han i tre år kan vinne hver uke i Celtic, hvor han vant syv nasjonale trofeer før han returnerte til Premier League med Leicester.

Foxes gikk så vidt glipp av Champions League mot Chelsea de siste to sesongene til tross for betydelig lavere ressurser og beseiret europamesterne for å vinne FA-cupen for første gang i klubbens historie forrige sesong.

Leicester har imidlertid også slitt med kun to seire på sine ni siste ligakamper i det siste.

Erik Ten Hag

Nederlenderen leder for tiden et av de beste lagene i Europa, med Ajax allerede i 16-delsfinalen i Champions League.

Ten Hag har blitt knyttet til en rekke topplasseringer etter å ha ledet de fire ganger europamesterne til Champions League-semifinalen for første gang siden 1997 for to år siden.

Men i motsetning til mange av spillerne hans i dette løpet, har han ennå ikke blitt utelatt av en av Europas toppklubber.

Den tidligere ungdomstreneren til FC Bayern München ville tilsvare den offensive stilen som kreves av en United-manager.

Luis Enrique

Den spanske treneren er en annen med mye erfaring med å få mest mulig ut av en samling talentfulle personligheter.

Han vant trippelen i sin debutsesong i Barcelona og la til en ny La Liga-tittel, med de tre beste bestående av Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar.

Luis Enrique snakker flytende engelsk og har aldri lagt skjul på ønsket om å bli Premier League-trener en dag.

Hans suksess med Spania i år i Euro 2020 og Nations League-finalen viser at han er i stand til å sette sammen en spennende tropp uten den samme stjernekvaliteten som han tilbød på Camp Nou.

Mauricio Pochettino

Argentineren er den som har unnsluppet mange United-fans da de røde djevlene beholdt tilliten til Solskjær mens Pochettino var fri agent i mer enn ett år etter å ha fått sparken fra Tottenham i 2019.

Pochettino, nå ansvarlig for Paris Saint-Germain, forventes å forlate skipet midt i sesongen med en ledelse på 12 poeng over Ligue 1 og en ny sjanse til å vinne klubbens aller første Champions League.

Pochettinos opphold i den franske hovedstaden har imidlertid ikke vært lett, spesielt i forholdet til PSGs sportsdirektør Leonardo.

Mens man venter på at sesongavslutningen skal bli fast inventar, åpner United døren til enda en sjanse til å lokke Pochettino til Old Trafford.

Les alle de siste nyhetene, siste nyhetene og koronavirusnyhetene her. Følg oss på Facebook, Twitter og telegram.

You may also like

Leave a Comment