Home » Hvor kommer hoppernes problemer fra? Małyszs første trener har en tøff tese

Hvor kommer hoppernes problemer fra? Małyszs første trener har en tøff tese

by Erlend Loe

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport: Hva er galt med polske hoppere?

Jan Szturc, onkel og første trener til Adam Małysz: Det er et spørsmål til trenerteamet.

Jeg spør deg.

Jeg kan si at jeg ser tekniske mangler ved tilkomstposisjonen. Bortsett fra Kamil, har alle våre spillere problemer med dette elementet. Og tilgang er grunnlaget for et godt hopp.

Hvorfor?

For det er en god rekyl fra gode retninger. Så, så lenge det ikke fungerer, er det vanskelig å forutsi noe og si når det kan bli bedre.

Hva nå?

En slags gjenopprettingsprogram vil være nødvendig, men dette er et bredt emne. Noen mennesker kan bruke en retur til den mindre bakken for å føle restitusjonen. Og rytteren som spretter av føler at han er i en god pendelposisjon. Fra uttalelsene til spillerne er det klart at jeg ikke føler beinet mitt, jeg føler ikke en retur. Og her er en tøff nøtt å knekke. Det var ikke slik vi så for oss starten på verdenscupen, spesielt runden i Engelberg. Hvis det ikke fungerte på forhånd, kunne du bare vifte med hånden og vente på Engelberg, som alltid stolte på det. Det skjedde ikke denne gangen. Suksessen på disse to dagene er Kamils ​​sjetteplass. Lørdag tente han litt grønt lys for oss. Inngangsposisjonen var god, men den bommet på terskelen.

Drikken?

Da jeg så på Piotr Żyła, må han fortsatt jobbe på skuldrene. Paweł Wąsek gjorde en god prestasjon søndag. En serie var bra for ham og vilkårene var lotteri fordi det var medvind. Da vinden la seg, fløy noen spillere, inkludert Wąsek, bort. Selvfølgelig klarte de beste som Kobayashi, Lindvik og Geiger det uansett.

Det er synd at våre ikke er blant de beste.

Det er noe i våre ansatte at alle har sin egen adgangsstilling. Det er ikke noe mønster. Når østerrikere, nordmenn eller tyskere starter på forhånd, følger de en streng. Og hos oss vet jeg ikke hvorfor det er, alle oppfører seg forskjellig på dette forsøket. Og de dårlige resultatene er en konsekvens av mangelen på dette mønsteret. Det er kjent at ikke alle er bygd like, at alle må justere ryggen og fleksjonsvinkelen på knærne forskjellig, men dette er detaljer som må gjøres etter et bestemt mønster. Vi må gjøre mange av disse korrigeringene siden disse steinene har kollapset fullstendig og det vil være vanskelig å bygge dem opp igjen.

Vet du hvorfor denne tilgangsposisjonen til spillerne våre er dårlig?

Jeg har mine antakelser.

Del gjerne med dem.

Det er en plattform som hopperne tester tilgangsposisjonen på. Spørsmålet er om teknikken med retur på plattformen er tilpasset den på fjellet. Personalet må ta inn individuelle spillere og konsultere dem raskt. Kanskje noe må endres. Du må definitivt reagere, noen ganger veldig hardt. Det er fortsatt rom for forbedring. Snart det polske mesterskapet i Zakopane og jeg håper at kanskje noe vil endre seg der. Hvis ikke, vil det være vanskelig å forbedre fordi det er jul og deretter Four Hills-turneringen. Kanskje noe må endres, for laget består ikke bare av de som hopper i verdenscupen. En annen ting er at Continental Cup heller ikke går amok. De inntar plasser i tredje, sporadisk i andre ti.

Adam Małysz sier imidlertid at hvis de beste ikke hopper, så må du sende unge mennesker for å studere på Four Hills-turneringen.

Selvfølgelig, hvis de eldste ikke drar, så må du prøve. Vi blir smartere etter det polske mesterskapet.

Kanskje du kan gi oss en idé til en gjenopprettingsplan. Herren reddet ofte Adam Malysz fra undertrykkelse.

Vi hadde den 65 meter lange Elben. Det var et lavt fly på denne bakken. Du måtte føle terskelen. Det må ha vært en utgang for hvis noen ikke gjorde det, havnet de hos politiet. I Łabajów var det alltid fred og ro og mulighet til å jobbe, vekk fra kjas og mas og media. Det var selvfølgelig TV-stasjoner som ville rapportere Adams treningshopp, men vi slapp det. Vi hadde vanligvis fire eller fem økter der.

Skihoppet i Łabajów eksisterer imidlertid ikke lenger.

Ja. Innløpet er revet og bevokst med trær. Det var også problemet med denne bakken at konkurrenten gikk ut på gaten etter hoppet. Den måtte stenges, beboerne hadde et problem.

Ramsau blir.

Dit reiste Adam sammen med Hemmeligheten Apoloniusz. Ramsau er en overgangsbakke, der kan du følge med på det du har fått til. Våre var allerede i Ramsau, men det ble ingenting av det. Men du må prøve å få følelsen. Det virker på meg som om spillerne våre mangler snøhoppferdigheter. Men kvalifikasjoner og yrker er ikke nok.

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment