Home » Hvordan feirer en polsk familie i Norge morsdagen? To ganger! En ny sang komponert av dine egne barn er en fantastisk gave!

Hvordan feirer en polsk familie i Norge morsdagen? To ganger! En ny sang komponert av dine egne barn er en fantastisk gave!

by Gunnar Garfors

Teo Tomczuk, en ung norsk sanger, låtskriver og skuespiller, ga ut sin nye sang «I Don’t Wanna Dance» fredag ​​26. mai 2023. Det er kanskje ikke en typisk morsdagssang, men sangen som Teo laget sammen med søsteren sin Iga er en flott gave til en stolt mor, fru Stella Tomczuk.

Familien Tomczuk fra Lubiechów ved Małomice dro fra Polen til Norge for 19 år siden (i 2004) med sin 7 år gamle datter Iga. Teo, sønn av Mr. Maciej og fru Stella, ble født i det andre hjemlandet og begynte å jobbe som sykepleier i det nye landet. Familien bor i Norge, men også i Polen, i et hus i norsk stil i Lubiechów.

Som åtteåring drømte Teo om en musikalsk karriere og viste stort talent i den retningen. Han studerte flittig musikk og spilte instrumenter. Talentet hans – inkludert som komponist – strålte under pandemien, da tenåringen, som resten av jevnaldrende, var innesperret hjemme og isolert fra verden.
Karrieren startet i 2022 da han spilte hovedrollen i ungdomsserien Rytter på norsk TV (polsk for rykter). En av hovedrollene ble spilt av Teo, en gutt som (som i virkeligheten) har en polsk mor.

Morsdag med barn i Norge
– Norsk morsdag feires andre søndag i februar – sier Stella Tomczuk, Teos mor. – Og vi prøver å feire både norsk og polsk morsdag 26. mai. Etterpå møtes vi alle til god middag og dessert.
Den spesielle grunnen til å feire denne gangen er Teos nye singel «I Don’t Wanna Dance», som slippes om noen dager. – Teo startet 2023 med å vinne Norwegian Luttprice-programmet som Årets oppdagelse – forklarer fru Stella. – I mars slapp han singelen «Wake Up», som tok for seg det viktige spørsmålet om å bekjempe avhengighet blant unge og også appellerte til et bredere publikum.

«Jeg vil ikke danse» er en glad og dansbar singel – forklarer moren til sangeren. – Teo håper å nå et bredere publikum med rytmen til denne sangen. Kanskje skal han snart opptre på en konsert i hjemlandet, i Polen.
Foruten musikken vil Teo fortsette skuespillereventyret sitt. Til sommeren starter de første opptakene for tredje sesong av den norske TV-serien NRK, Rykter, der Teo spiller rollen som Mathias, en tenåring bosatt på en øy på Vestlandet. Teo spiller en av hovedrollene, hans filmmor er den polske skuespillerinnen Dominika Natalia Minkacz Sira. Kanskje kommer serien til polske skjermer. En sending i Italia er allerede kjent.

Teo Tomczuk er for tiden 17 år gammel. Hans nye spor ble produsert av den anerkjente produsenten Coucheron. Han er en stigende stjerne i Skandinavia som har vunnet popularitet blant ungdom takket være sin hovedrolle i NRK TV-serien Rykter (Gossip), hvis andre sesong vil sendes våren 2023. Med over 50 000 følgere og 2 millioner likerklikk på TikTok, engasjerer Teo-kontakter også publikum gjennom sosiale medier.
Sam sier at det ikke er lett å sjonglere skole, musikk og film, spesielt før slutten av året når de endelige karakterene skal gis. Teo klarer seg imidlertid veldig bra med studiene. Desto mer passet musikk og film godt inn i profilen til skolen han hadde valgt. Hun går på den private videregående skolen BPG Bergen med musikk-, danse- og teaterprofil.

Teos nye sang «I don’t want to dance»

Les også på vår hjemmeside

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment