Home » «Hvordan kan en slik skatt kreves?» SRS forklarer hvorfor du må betale nesten 89 euro for å motta en gave

«Hvordan kan en slik skatt kreves?» SRS forklarer hvorfor du må betale nesten 89 euro for å motta en gave

by Connie Nielsen
Mottakeren mottar nesten 89 euro

Heinrich har bodd og arbeidet i Norge i mer enn 15 år. Han ville at en venn i Latvia skulle bli glad, så han sendte en gave i posten – støvler kjøpt i Norge. Venninnen ble flau og dro hjem uten gave, melder «Ohne Tabu».

cocktail


«Det var dyrere enn jeg trodde!»: Katrīne Sauliete betalte 750 euro for middag

12 timer

Nyhetene

«Jeg er ikke vaksinert, jeg har blitt arbeidsledig. Får jeg fordel? ”Ansvarlig for daglig leder i LDDK

19 timer

Nyhetene

Zbigniew Stankevich: Våre lokalsamfunn er også alarmerende

9 timer

Les andre nyheter

Senere forsøkte de sammen med Heinrich å fylle ut de nødvendige tollpapirene, men ble igjen i to. Det ble ikke fullført før neste gang.

Heinrich er faktisk forvirret av et annet spørsmål. Der betalte han også alle skatter ved kjøp av støvler i Norge. Prisen på støvlene er rundt 190 euro.

ANDRE LES NÅ

Ved tollbehandling i Latvia måtte du likevel betale importavgift på 36 euro og moms på 52 euro. Totalt er det allerede 88 euro eller i underkant av 40% av den totale prisen på støvler.

Heinrich, sendte en gave fra Norge: «Jeg sendte kjæresten min en pakke med vinterstøvler for kvinner i posten. Jeg opplyste på fakturaen at det var en gave. Verdien deres er 2000 NOK eller 190 euro. En venninne fikk melding fra postkontoret om at hun måtte hente pakken, men her var du. Posten erklærer at toll skal betales.

En person må gå til SRS Customs nettside, fylle ut et komplisert spørreskjema og deretter motta en faktura. Jeg

Importavgift 36,29 euro. Jeg forstår det, men jeg må også betale 52,45 euro i moms. Totalt 88,74 euro. Er det virkelig så høye skattesatser i Latvia? De utgjør nesten 50 % av verdien av sko. I tillegg til dette beløpet kom også postsjekken min, som jeg hadde betalt for levering av posten til utlandet. Jeg synes ikke det er alvorlig. Men det er en gave, hvordan kan en slik skatt kreves som gave?

State Revenue Service informerer om at importavgiftene er de samme i hele EU, og at merverdiavgift (moms) er forskjellig i hvert land.

Sanita Dzene, visedirektør for SRS tollkontor:«Importavgifter er forskjellige for hvert produkt. Merverdiavgiften på alle varer er 21 %, uavhengig av varetype. Når det gjelder importavgiftene, er det veldig viktig hva de er for varer. Avgiftssatsen er knyttet til en bestemt produktkode. Det skal bemerkes at sko har en av de høyeste importtollsatsene. I så fall ville de vært 17 %. Siden skoene fortsatt var pålagt 21 % merverdiavgift, det vil si, som personen sier, måtte nesten 40 % av avgiften betales.»

RELATERTE ARTIKLER

Avgiften måtte betales fordi varene ble importert fra et land som ikke er medlem av EU. En slik avgift vil i fremtiden også bli pålagt britiske varer.

Varer opp til 45 euro er avgiftsfrie, men beløpet som er oppgitt her var fire ganger høyere.

Mer i historien «Uten tabuer»:

fag

You may also like

Leave a Comment