Home » Hvordan Lyon og Ada Hegerberg klarte å komme seg etter forrige sesongs fiasko

Hvordan Lyon og Ada Hegerberg klarte å komme seg etter forrige sesongs fiasko

by Thure Lindhardt

I parken OL,

Det var tårer i Göteborg, Sverige 5. oktober. Det er nå de like rørende fra 14. november i Parc OL. For en fremragende målscorer av Ada Hegerbergs kaliber (220 mål på 182 kamper i Lyon-trøya før denne sesongen) var det en test å ikke se nettene skjelve på nesten to år. Hungersnød kun på grunn av alvorlige skader og ikke på grunn av en tid med tvil.

Etter fem oppdrag på søndag følte vi at disse OL-PSG var svært raskt ubalanserte (6:1, inkludert 2:0 og en numerisk overlegenhet etter en halvtimes spilling), fire dager etter medieeksplosjonen av Hamraoui-saken, i en ganske bra måte velfylt OL Park (13.497 tilskuere), var en perfekt mulighet til å komme inn og skinne. Åtte minutter etter å ha erstattet Danielle van de Donk, tilbød nordmannen rett og slett en bøtte mens han var opportunistisk i boksen. hva annet ?

«Å være en målscorer er et adrenalinrush som er vanskelig å beskrive»

«Jeg visste at det første målet bare var et spørsmål om tid,» sier hun. Følelsen av å være en målscorer er ekstraordinær. Det er et vanskelig adrenalinkick å beskrive, spesielt når vi spiller mot PSG hjemme foran et fantastisk publikum. Det jeg opplevde med disse skadene ga meg tid til å jobbe og tenke annerledes. Det er som å starte en ny karriere. Jeg tilbakestilte ikke tellerne helt til null, jeg begynte på nytt. «Og disse er like lovende som denne OL nytt utseende, med Sonia Bompastor ved roret, som virkelig har endret en æra sammenlignet med hennes nylige europeiske erobringer (Bouhaddi, Le Sommer og Marozsan var utlånt til OL Reign inntil da, Kumagai og Bronse til venstre …).

Selv uten de skadde Amel Majri og Wendie Renard, med Griedge Mbock og Ada Hegerberg langt på vei ikke 100 % og med Amandine Henry i midtforsvaret, flyr dette Lyon gjennom sesongstarten, enten det er i Champions League eller i D1, hvor han vil på søndag være klart krevd en opsjon på tittelen ved å slå ut sin Paris-rival. «Jeg tror veldig på gruppen vår», innrømmer Ada Hegerberg, den første gullballen i kvinnefotballens historie i 2018. Vi har prøvd å få noe i gang i flere måneder. Det var en stor test for oss mot PSG å finne vår plass. Dette er bare begynnelsen, vi ønsker å holde farten oppe. «

«Siste sesong var en sportslig fiasko»

Lukter det godt etter returen til de ustoppelige Lyonnaises, som hadde 14 strake D1-titler og fem i Champions League før PSG brøt hegemoniet i de to konkurransene da laget delte seg i fjor vår? Jean-Luc Vasseur. Ada Hegerberg, som symboliserer transformasjonen av Lyon til en føniks, analyserer denne nødvendige overgangen: «Siste sesong var vanskelig for laget. [aucun titre pour la première fois depuis 15 ans]. Det var en sportslig fiasko. Det er viktig å ta et skritt tilbake og prøve å forstå hvorfor det ikke fungerte. Vi måtte se oss selv i speilet og være veldig ærlige med oss ​​selv, det gjør at vi kan starte på nytt på et godt grunnlag. Hun fortsetter:

Sonia kom med Camille [Abily, son adjointe] og med en friskhet og et vakkert spill som er veldig avhengig av besittelse. Vi var i stand til å skape en gruppe og en betydelig dynamikk. Hvis vi vinner, må vi takle enda hardere med oss ​​selv for ikke å gi opp. «

Vi kan stole på at den norske «krigeren» Selma Bacha, Mevine Malard, Catarina Macario og hele denne unge generasjonen vil innpode denne tankegangen som gir en veldig god start på sesongen. «Det var viktig for oss å gjenopprette samholdet, et grunnlag for felles verdier, til denne gruppen», fortsetter Sonia Bompastor etter seieren over PSG. Denne kollektive styrken kan gjøre det mulig å streve etter seire, slik vi så mot Bayern onsdag (0-1 til 2-1). «Og det med en utilslørt offensiv labb som bare denne teknologirike arbeidsstyrken kan overbevise.

Melvine Malard startet sesongen meget lovende i en alder av 21. – Lyubomir Domozetski / SPP / Skodder / SIPA

«Vårt DNA er å angripe spill veldig sterkt og spillmodellen vår er veldig ambisiøs,» forklarer Sonia Bompastor. Det følger med risiko da vi velger å gå veldig høyt for lagene. Vi avslører uunngåelig oss selv slik at vi noen ganger kan slippe inn mål, men jeg tar den risikoen. «Triumfen mot PSG er det perfekte moteksempelet, siden Christiane Endler, som for øyeblikket er på et anekdotisk mål fra Ilestedt etter en corner (4:1, 75.) Hamraoui-affære eller ikke, denne OL ser ikke ut til PSG det minste håp om å forlate en dobbel.

You may also like

Leave a Comment