Home » Hvordan sjekke kjøretøyets historie

Hvordan sjekke kjøretøyets historie

by Catherine Monroe

Knapt noen klarer seg uten egen bil i disse dager. En ny bil rett fra utstillingslokalet er imidlertid et anskaffelse som ikke alle har råd til, så før eller siden vurderer mange å kjøpe bruktbil. Men hvordan kan du være sikker på at du ikke ved et uhell har kommet over en tvilsom selger og at den viste tekniske tilstanden stemmer overens med virkeligheten? En bruktbil er tross alt også en betydelig kostnadsfaktor. Da er det verdt å ta en titt på historien til kjøretøyet.

Kjøretøyshistorie – hva er det?

Den detaljerte kjøretøyhistorikkrapporten inneholder viktig informasjon om kjøretøyet og dets bruk. Fra registreringsnummeret, til datoen for første registrering, chassisnummer, dvs. chassisnummer, til bilder av kjøretøyet. Når vi kjøper en bil, har vi ikke råd til å kjøpe en gris i en poke. Derfor er det å sjekke historikken en nødvendig aktivitet, spesielt for biler fra en selger som ikke er den første eieren av et kjøretøy eller en bil importert fra utlandet.

Hvor kan jeg se kjøretøyhistorikken?

Hvordan sjekker jeg bilens historie? Det er flere muligheter for det. Den enkleste måten å gjøre dette på er via det sentrale kjøretøy- og førerregisteret, hvor det er mulig gratis på kjøretøyhistorikksiden. Det er også mange tjenester som lar deg få en kjøretøyhistorierapport basert på data som VIN.

Noen nettsider hvor du kan kjøpe biler etter leasing gjør det for eksempel enklere å sjekke kjøretøyhistorikken ved å plassere en knapp ved siden av hvert tilbud som omdirigerer til siden hvor kjøretøyhistorikken vil være tilgjengelig. Når du kjøper en brukt bil, er dette et veldig praktisk alternativ, spesielt når du blir omdirigert til et nettsted som vi anser som en pålitelig informasjonskilde.

I tjeneste poleasingowe.alphabet.pl – drevet av Alphabet Polska – du vil finne førstehåndsbiler med dokumentert historie til attraktive priser.

Hva kreves for å sjekke kjøretøyhistorikk i CEPiK?

De nødvendige dataene finner du i kjøretøyets registreringsdokument, bare spør selgeren om det, han bør ikke nøle. Tross alt er det viktig informasjon som vil bidra til å vurdere den tekniske tilstanden til bilen. Men hvis bileieren ikke ønsker å gi disse dataene, er det verdt å vurdere om denne situasjonen ikke bør tas som et alarmsignal.

Hva trenger du:

  • registreringsnummer,
  • Dato for registrering av kjøretøyet,
  • kjøretøyets identifikasjonsnummer (VIN) til kjøretøyet.

Med disse dataene går du ganske enkelt til CEPiK-nettstedet og velger undersiden til kjøretøyhistorikktjenesten og klikker deretter Sjekk kjøretøyet. Informasjonen som vises kan deretter lastes ned som PDF.

Dataene i dette systemet vil hjelpe deg med å finne ut kjørelengden til bilen under periodiske tekniske inspeksjoner, datoen og gyldigheten av disse testene, spesifikasjoner (merke, modell, år, slagvolum og effekt, etc.), antall tidligere eiere, om det har gyldig ansvarsforsikring om kjøretøyet er meldt stjålet og registreringsland.

Utenlandske kjøretøydata i CEPiK

Hvis du trenger noen andres data om den importerte bilen, må du logge inn på CEPiK-nettstedet med en klarert profil. Med en pålitelig profil kan du sjekke historien til en bil importert fra utlandet gratis. Den eneste begrensningen er muligheten til å skjerme opptil 20 biler i timen.

Utenlandske data lastes ned fra eksterne systemer, slik at du kan sjekke dataene fra biler fra enkelte europeiske land (inkludert Frankrike, Nederland, Tyskland, Italia, Belgia, Spania, Tsjekkia, Slovenia, Sverige, Norge) eller USA og Canada. De inneholder opplysninger om kjøretøyet registrert i utlandet: om det var involvert i en ulykke, om det ble stjålet eller om det ble brukt som drosje.

CEPiK-databasen har imidlertid sine begrensninger. Bare siden 2014 har det blitt samlet inn data om kjørelengden registrert under teknisk aksept. Det er også verdt å sammenligne historien til CEPiK-kjøretøyet med andre kilder, spesielt siden CEPiK-rapporten kun er til informasjonsformål og ikke må brukes som bevis i en rettssak mot en uærlig selger.

Sjekke historien til kjøretøyet i betalte tjenester

Det neste alternativet er å bruke betalte polske og utenlandske tjenester som tilbyr en rapport basert på VIN. Tjenestene gir gratis informasjon om grunnleggende kjøretøydata som registreringsnummer, produksjonsår, dato for første registrering. Du må imidlertid betale for en fullstendig rapport, men du kan få mye mer detaljert informasjon, som ofte sjekkes i databaser i inn- og utland samtidig.

I tillegg til grunnleggende informasjon, inneholder den fullstendige rapporten data om kjøretøyets utstyr, som lar deg finne ut delene som brukes til å reparere kjøretøyet, kjørelengden til kjøretøyet både i basene hjemme og i utlandet, informasjon om ulykker der bilen var involvert, formål og til og med utseende basert på vedlagte bilder.

Sjekker kjøretøyhistorikken hos forhandleren

Du kan også kontakte det autoriserte servicepunktet til produsenten av et spesifikt merke, hvor du også kan se historikken til kjøretøyet. Denne tjenesten er imidlertid avgiftsbelagt. Å laste ned kjøretøyhistorikken fra produsentens database koster vanligvis fra 100 PLN til rundt 300 PLN. Det skal bemerkes at hele historien til bilen er gitt, siden uten en fullstendig rapport kan vi ikke verifisere påliteligheten til informasjonen bare basert på nylige tekniske inspeksjoner.

Takket være en slik rapport kan vi finne ut datoene for servicebesøk og kjørelengden registrert under dem, olje- og andre væskeskift, informasjon om diagnostiserte feil og skader på bilen, brukte deler og reparasjonsmetode, trimnivå eller til og med fabrikklakk. kode, som lar deg bestemme kroppens tilstand for å se etter skade.

Fordelen med å besøke en autorisert forhandler er at du vanligvis kun trenger kjøretøyets VIN-nummer, som du finner på kjøretøyets registreringsdokument. Noen stasjoner gir imidlertid kun informasjon om bilens historie i nærvær eller på forespørsel fra bileieren. Det skal også huskes at den autoriserte servicestasjonen i sine databaser kun har reparasjoner og service utført ved det autoriserte servicesenteret. En slik kjøretøyhistorikk omfatter derfor ikke reparasjoner utført utenfor produsentens verkstednettverk.

Vil du sjekke historikken til et kjøretøy importert fra utlandet?

Stadig flere brukte biler importeres fra utlandet, ikke bare fra våre vestlige naboer, men også fra andre retninger. Ofte er dette ulykkesbiler eller biler som trenger større eller mindre reparasjoner. Du kan heller ikke utelukke muligheten for en vridd teller. Fordelen med å sjekke historikken til biler fra utlandet er at du ofte bare trenger VIN. Hvis vi ikke har datoen for første registrering, er vi ikke flaue.

Bil importert fra Tyskland

Med vår vestlige nabo har vi ingen vei utenfor CEPiK for å sjekke kjøretøyhistorikken gratis. Det enkleste, om enn kostnadsbelagt, er å sjekke tjenesten ved å oppgi VIN-nummeret. Det er også den billigste måten. Et annet alternativ er å gå til forhandleren eller sjekke med TÜV, altså TÜV, nettverket som utførte den tekniske kontrollen.

Hvordan sjekke kjøretøyets historie

Hva forteller historien til kjøretøyet oss?

Kjøretøyhistorikken tjener oss først og fremst til å verifisere den viktigste informasjonen ved kjøp av bruktbil. Først av alt, der kan vi finne servicehistorikkinformasjon, som lar deg sjekke bilens kjørelengde, om bilen har vært i en ulykke før – og i så fall om den er reparert på en autorisert servicestasjon og hvor alvorlig skade var – lovligheten av kjøretøyet, dets formål eller bilder som sporer historien til bilen.

Tross alt, de som bruker mye penger på en bil ønsker ikke å betale en premie for en skjult feil eller en slitt motor rett etter kjøpet, og det vil være en spesielt ubehagelig situasjon å få informasjonen om at du har kjøpt en stjålet bil. Så det er verdt å bruke litt tid på å sjekke historien til bilen, gjerne ved å sammenligne den fra flere kilder. Til syvende og sist lar dette oss unngå ekstra kostnader og ulike ulemper.

—sponset artikkel—

You may also like

Leave a Comment