Home » Hvordan ta vare på helsen til byfolk

Hvordan ta vare på helsen til byfolk

by Gunnar Garfors

Foto av Edyta Wolosik

Det er en mulighet til å dele erfaringer og dra nytte av gode løsninger som andre vil bruke i fremtiden. Rundt hundre personer fra hele landet deltar på møtet, som varer til fredag ​​(02. juni).

Vi prøver å utvikle ulike løsninger som påvirker ikke bare helsen, men også livskvaliteten til innbyggerne og miljøet – sier Maria Piętak-Frączek, president for Association of Healthy Polish Cities.

Temaer som diskuteres i Białystok inkluderer: diabetesforebygging, infertilitetsbehandling, aktivitet for seniorer, men også selvstyrte rehabiliteringsprogrammer. Katarzyna Subieta fra sosialdepartementet i Białystok sier at det er et gratis rehabiliteringsprogram for beboerne der, som er veldig populært og uansett hvor mange steder det er, er de alltid fulle.

Det forklarer samarbeidet med Fysioterapeutenes Landsforbund om å danne koalisjoner og skaffe ekstra midler til rehabilitering.

Det er muligheter for å få ytterligere midler til ulike helse- og forebyggende aktiviteter, for eksempel fra deltakerbudsjetter, EU-midler og for eksempel norske midler – sier Tomasz Prycel fra CEESTAHC Association.

40 byer tilhører Association of Healthy Polish Cities. Fra vår region er disse: Białystok og Choroszcz.

| Edit: Annonse

You may also like

Leave a Comment